ESTONCI U DELIRIJUMU: Istorijska pobeda Flore protiv Partizana: MOĆNO!
Foto: FK Partizan

ESTONSKI MEDIJI

ESTONCI U DELIRIJUMU: Istorijska pobeda Flore protiv Partizana: MOĆNO!

Fudbal -

Istaknuto da je jedini gol postignut u trenucima kada je Slobodan Urošević, levi bek Partizana, zadobio povredu arkade, pa je bio van terena zbog ukazivanja pomoći

'MOĆNO! Flora savladala slavni Partizan'', piše estonski ''Ohtuleht'' u naslovu svog izveštaja sa utakmice.

''FK Flora je na stadionu Lilekula pobedila beogradski Partizan sa 1:0 u Ligi konferencija UEFA. Flora je do sada zaradila oko 330.000 evra za dva remija u grupi, a sada za prvu pobedu još pola miliona evra.

Iako je Flora u drugom poluvremenu bila pod jakim pritiskom, odbrambena linija je izdržala i Partizan je ostao bez pogotka. Estonski klub odneo je prvu pobedu u grupi evro-takmičenja, uz nadu da će i dalje napredovati'', navodi se u tekstu.

Sličan utisak je primetan i u tekstu na portalu ''Postimees'', gde se u naslovu ističe da je Flora nastavila da piše istoriju estonskog fudbala.

''Talinski klub FK Flora ponovo je ušao u istoriju estonskog klupskog fudbala jer je na domaćem stadionu Lilekula poražen najbolji srpski klub, beogradski Partizan sa 1:0. Ovo je bio prvi put da je estonski klub pobedio u utakmici grupe u evrokupovima. Partizan je 'uživao' u lopti, pošto su imali inicijativu. Ipak, nisu mogli da stvore previše opasne prilike i Flora je odolela u odbrani'', ističe se u tekstu.

Takođe skrenuli su i pažnju da je jedini gol postignut u trenucima kada je Slobodan Urošević, levi bek Partizana, zadobio povredu arkade, pa je napustio teren kako bi mu lekari ekipe ukazali pomoć.

To je Miler iskoristio i svojim golom doneo Flori istorijski trijumf.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track