PREMIJA! ORLOVI ODUŠEVLJENI ŽREBOM ZA BARAŽ! Srbija se nalazi na još samo ČETIRI koraka od ostvaranje velikog cilja!
Foto: Profimedia

pun pogodak

PREMIJA! ORLOVI ODUŠEVLJENI ŽREBOM ZA BARAŽ! Srbija se nalazi na još samo ČETIRI koraka od ostvaranje velikog cilja!

Fudbal -

Od ogromnog značaja bi bilo da završimo u ćupu broj dva, jer bi nas tada čekali daleko lakši rivali na Svetskom prvenstvu.

Žreb baraža za Svetsko prvenstvo u evropskoj zoni bio je savršen za Srbiju!

Jasno je da na Mundijal neće Portugalija ili Italija, što znači da smo u projekciji žreba za Katar otišli jedno mesto napred.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

Poznato je da će Srbija u najgorem slučaju biti u trećem šeširu prilikom žreba grupa za Mundijal, ali novonastale okolnosti nas približavaju drugom ćupu!

To je od veliko značaja! Posebno ako se prisetimo da su na prethodnom SP u Rusiji, tada pod vođstvom Mladena Krstajića, reprezentativci Srbije bili u najslabijem četvrtom šeširu.

Na najnovijoj rang listi FIFA Srbija je skočila za dva mesta i zauzima poziciju - 23. Izabranici Dragana Stojkovića preskočili su selekciju Čilea, koja još uvek ima dobre šanse da se domogne Mundijala.

Katar 2022, Katar 2022 ilustracija
foto: Profimedia

Orlovima je neophodno da još neke stvari poklope kako bi došli do u drugog šešira. Mi smo trenutno četvrti na listi ispod crte za drugi šešir. Što znači da je potrebno da četiri reprezentacije koje su ispred nas ispadnu.

Iz Evrope tu su Švedska (trenutno 18. na FIFA listi) i Vels (19), iz Južne Amerike Kolumbija (16) i Urugvaj (17), iz Afrike Senegal (20), iz Severne i Srednje Amerike SAD (12) ili Meksiko (14).

Naravno, moguće je da Srbija dodatno napreduje na FIFA listi jer je žreb za Mundijal zakazan za 1. april.

Baraž za EURO - Evropa

A grupa polufinala

Škotska - Ukrajina

Vels - Austrija

B grupa - polufinala

Rusija - Poljska

Švedska - Češka

C grupa - polufinala

Italija - S. Makedonija

Portugal - Turska

Parametar za šešire FIFA RANG LISTA

1. Belgija 2. Brazil 3. Francuska 4. Engleska 5. Argentina 6. Italija 7. Španija 8. Portugal 9. Danska 10. Holandija 11. Nemačka 12. SAD 13. Švajcarska 14. Meksiko 15. Hrvatska 16. Kolumbija 17. Urugvaj 18. Švedska 19. Vels 20. Senegal 21. Iran 22. Peru 23. Srbija...

(Kurir sport/Miloš Bjelinić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track