SVE JE LAKŠE KADA JE TU HALAND: Dortmund bolji od Volfsburga za prvo mesto na tabeli! Kiša golova na meču Hofenhajma i Grojtera!
Foto: Profimedia

BUNDESLIGA

SVE JE LAKŠE KADA JE TU HALAND: Dortmund bolji od Volfsburga za prvo mesto na tabeli! Kiša golova na meču Hofenhajma i Grojtera!

Fudbal -

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su danas u gostima Volfsburg sa 3:1, u utakmici 13. kola nemačke Bundeslige.

Volfsburg je poveo već u drugom minutu golom Vauta Veghorsta, Dortmund je izjednačio u 35. minutu pogotkom Emrea Džana sa penala, da bi Deniel Malen u 55. minutu pogodio za vodjstvo gostujućeg tima.

Konačan rezultat postavio je Erlin Haland u 81. minutu, koji se vratio na teren posle nekoliko nedelja odsustva zbog povrede.

Dortmund je upisao desetu pobedu u šampionatu i prvi je na tabeli sa 30 bodova, dva više od Bajerna iz Minhena koji ima meč manje. Ekipa Volfsburga je sedma sa 20 osvojenih bodova.

Fudbaleri Bohuma su na svom terenu slavili protiv Frajburga sa 2:1. Frajburg je poveo u 52. minutu golom Filipa Linharta, a pobedu domaćem timu doneli su Sebastijan Polter u 54. i srpski fudbaler Miloš Pantović u 82. minutu.

Ekipa Frajburga je treća na tabeli sa 22 boda, dok je Bohum na 12. poziciji sa 16.

Fudbaleri Herte i Augsburga su odigrali nerešeno 1:1, Hofenhajm je pobedio Grojter Firt u gostima sa 6:3, dok je Keln bio bolji od Borusije Menhengladbah sa 4:1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track