02:49

Urednik sportske rubrike u Kuriru Miloš Bjelinić o zaradama u FSS

lova do krova

ZARADE ČELNIKA FSS ŠOKIRALE JAVNOST Bjelinić: To su najplaćeniji funkcioneri, nisu im TOLIKE PLATE od juče, ali se ne priča o tome

Fudbal -

Spisak basnoslovnih zarada najviših funkcionera Fudbalskog saveza Srbije iznenadio je javnost u Srbiji!

Kurir je došao do informacija da v.d. predsednika Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković zarađuje mesečno čak 7.000 evra! Još jedan u nizu funkcionera od čije se plate zavrti u glavi je i generalni sekretar fudbalskog saveza Jovan Šurbatović koji svakog prvog u mesecu inkasira ravno 6.000 evra.

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine, a FSS je dobio od države milion evra kao nagradu uz milionske svote FIFA koje će se sliti u kasu saveza.

- Istina je da će se u FSS sliti 12 miliona dolara za plasman na Svetskom prvenstvu. FSS od UEFA dobija novac. I da se nismo plasirali opet bi dobili ogromne pare. Međutim, znamo gde živimo, nismo još dostigli standard da nam plata bude 1.000-1.500 evra, a plus te njihove plate nisu od juče. Prosto, to tako tamo funkcioniše, a o tome se ne priča. Svi sad hoće tu fotelju, novac, prestiž, a odgovornost ne postoji, ali ima i druga stvar tu. Srbija takođe finansira FSS. Iz budžeta ide novac - rekao je urednik sportske rubrike u Kuriru Miloš Bjelinić gostujući u Redakciji.

Miloš Bjelinić
foto: Kurri televizija

Zanimljivo je da prihode iz Stare Pazove ima i nekadašnji predsednik FSS Tomislav Karadžić, koji, prema saznanjima Kurira, zarađuje ravno pola miliona dinara mesečno kao predsednik Upravnog odbora Sportskog centra FSS!

- Ovo su sada najplaćeniji funkcioneri. Svi sad hoće tu fotelju, novac, prestiž, a odgovornost ne postoji. Ako se ne plasiramo, predsednik FSS kaže: "Pa nije to do mene, to je do igrača" - kaže Bjelinić.

Miloš Bjelinić
foto: Kurri televizija

Na sednici Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, kojom je predsedavao Bjeković, izglasan je novi statut prema kome je ukinuta starosna granica kad je u pitanju kandidatura za mesto predsednika FSS.

- Bjeković će moći da se kandiduje. Nema više starosne granice. UEFA nije taj deo gledala da ograniči. Potpuno je jasno da se pravi prostor da Bjeković tu poziciju preuzme. Bjeković, međutim, ima veliki problem. Zove se Crvena zvezda i siguran sam da Zvezda neće sedeti skrštenih ruku. Videćemo njihove stavove. Sledi nam više uzbudljivih meseci što se tiče fudbala - rekao je Bjelinić.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

06:14

KAKVE REČI O PIKSIJU! Nađ i Iliev RASPAMEĆENI potezima Stojkovića: UJEDINIO JE FUDBAL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track