40 GODINA NIJE ZNAO DA JE BIO U IZBORU ZA ZLATNU LOPTU: Nekadašnji kapiten Jugoslavije ŠOKIRAN neočekivanim saznanjem!
Foto: Screenshot

neverovatno

40 GODINA NIJE ZNAO DA JE BIO U IZBORU ZA ZLATNU LOPTU: Nekadašnji kapiten Jugoslavije ŠOKIRAN neočekivanim saznanjem!

Fudbal -

Legendarni jugoslovenski fudbaler Zlatko Vujović je posle četiri decenije saznao da je bio 19. najbolji fudbaler Evrope davne 1981. godine.

Naime Vujović je te godine bio kandidat za osvajanje Zlatne lopte, a to je saznao pune četiri decenije kasnije.

Nekadašnji igrač Hajduka iz Splita davne 1981. godine završio je na 19. poziciju u borbi za prestižnu nagradu, a tek ovih dana od hrvatskih novinara saznao je da su za njega glasali...

Imao je četiri boda, isto koliko i engleski fudbaler Trevor Bruking, pa su njih dvojica podelili 19. mesto u godini koju je obeležio Karl-Hajnc Rumenige!

Split, Umro, Miloš Šestić, Živan Ljukovčan, Zlatko Vujović, Poljud, Hajduk, Crvena
foto: Arhiva, Profimedia

Nemci su inače dominirali te godine, pošto su iza Rumenigea bili njegovi zemljaci Brajtner i Šuster, dok je Vujović bio jedini predstavnik Jugoslavije u užem izboru.

"Pa to mi je prvi glas. Nisam imao pojma", odgovorio je šokirani Vujović kad je čuo ovu vest.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije bio je baš zatečen kada su mu objasnili da je imao četiri glasa u izboru te godine.

"Nisam čitao novine. Igrao sam fudbal, mislio sam na teren i utakmice, ne na medije. Da se taj nije prevario ko je glasao za mene? Možda je to bila neka greška? Kad to čujem, kod mene izaziva zadovoljstvo. Jedan glas da sam dobio u izboru za najboljeg u Evropi, kamoli četiri, bilo bi super", dodao je Zlatko Vujović.

Tokom reprezentativne karijere rođeni Sarajlija odigrao je 70 mečeva za Jugoslaviju, uz 25 postignutih golova, a bio je i kapiten nacionalnog tima. Igrao je na velikim takmičenjima, a karijeru je gradio i u inostranstvu.

Nakon Hajduka, nosio je dres pet francuskih timova - Bordoa, Kana, PSŽ-a, Sošoa i Nice.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track