SRBIN PRIHVATIO POZIV DRUGE ZEMLJE: Želi da se proslavi na Svetskom prvenstvu, a igra na stadionu koji će se zvati po Piksiju
Foto: Starsport

tinejdžer

SRBIN PRIHVATIO POZIV DRUGE ZEMLJE: Želi da se proslavi na Svetskom prvenstvu, a igra na stadionu koji će se zvati po Piksiju

Fudbal -

Stefan Mitrović, fudbaler Radničkog iz Niša, ima 19 godina i odlučio je da zaigra za reprezentaciju Kanade.

Poput Milana Borjana koji je prvi golman Kađana već godinama, Mitrović želi da postane važan deo nacionalnog tima te severnoameričke države.

Stefan Mitrović
foto: Starsport

Fudbaler je odrastao u Kanadu i već od ranije ima kanadsko državljanstvo, a želja je obostrana, saznaje Sport klub, koji prenosi da bi mladi fudbaler mogao da konkuriše za preostalih šest utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Mitrović nije želeo da govori o detaljima, ali definitivno se nešto sprema.

- I do mene je doprlo, ne bih da komentarišem... Kad nešto nije zvanično, onda je najpametnije ćutati. Ono o čemu trenutno razmišljam odnosi se na predstojeći duel Radničkog u Bačkoj Topoli, zatim će naići Čukarički i Proleter. Voleo bih, naravno, da se Kanada plasira na SP i na taj način ponovi uspeh iz daleke, 1986.godine - rekao je mladi fudbaler.

Zanimljivo je da Mitrović igra na Čairu, stadionu koji bi uskoro trebalo da dobije novo ime po selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, koji je počeo karijeru igrajući za niški Radnički.

Mitrović je na 17 utakmica Super lige postigao pet golova i jedan je od najboljih igrača Meraklija.

Njegov otac, Ivan Mitrović, oglasio se na društvenoj mreži Tviter.

- Nisam očekivao ovakav "hajp" oko Stefana i reprezentacije Kanade. Da, pozvan je na okupljanje u januaru i prihvatio je poziv. On je igrač koji je u usponu, ne budite strogi prema njemu: Svetsko prvenstvo je u torbi, verujte mi, Kanada će otići daleko - poručio je Ivan.

Kanada trenutno stoji izuzetno dobro u kvalifikacijama, prva je posle osam kola bez ijednog poraza. Milan Borjan je pomogao ekipi da dođe do 16 bodova, SAD imaju 15, Meksiko i Panama po 14, a prve tri reprezentacije obezbedić igranje Svetskog prvenstva u Kataru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja