NEMAC OTKRIO ŠTA MISLI O KRISTIJANU RONALDU: Prvi intervju novog menadžer Crvenih đavola: Kad zove Junajted to se ne odbija!
Foto: Profimedia

NEMAC OTKRIO ŠTA MISLI O KRISTIJANU RONALDU: Prvi intervju novog menadžer Crvenih đavola: Kad zove Junajted to se ne odbija!

Fudbal -

Novi menadžer Mančester junajteda Ralf Rangnik (63) u razgovoru sa engleskim medijima otkrio je zašto je odlučio da preuzme klub sa Old Traforda.

"To je jedan od najvećih klubova, ako ne i najveći na svetu i srećan sam što ću raditi sa ovom grupom igrača", rekao je iskusni Nemac.

Bivši trener Lajpciga, Šalkea i Hofenhajma ističe da je dobro upoznat sa situacijom u klubu.

"Gledao sam sve poslednje utakmice, čak i pre kontakta sa klubom. Znam šta se dešava ovde i u Premijer ligi. Ova ekipa ima talenat i iskustvo, a glavni cilj je uneti ravnotežu u tim. Ako se pogleda ukupan broj primljenih golova, to je u prseku dva po utakmici. To je previše", kaže Nemac i dodaje:

"Ambiciozan sam, želim da uspešno završimo sezonu, ali moramo biti realni. Razlika između nas i vodeća tri kluba je velika. Ali, videćemo".

Rangnik otkriva da je pokušao da ubedi privremenog trenra Majkla Kerika da ostane u klubu, ali on je već doneo odluku da ode.

Nemac će ostati na klupi Junajteda do kraja sezone, a onda će minimum dve godine raditi kao savetnik.

Ralf Rangnik
foto: Profimedia

Nemački stručnjak je u svom prvom obraćanju rekao i šta misli o najvećoj zvezdi u timu - Kristijanu Ronaldu.

"Uvek morate da prilagodite svoj stil igre igračima koje imate na raspolaganju. Nikada nisam video igrača koji je tako fizički spreman sa 36 godina. Ali ne radi se samo o njemu, već o razvoju cele ekipe", rekao je Ralf.

Nemac je istakao da još uvek nije razgovarao sa ljudima iz kluba o eventualnim pojačanjima.

Junajted je trenutno sedmi na tabeli sa 21 osvojenim bodom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track