VEČITI ZAJEDNO U LIGI ŠAMPIONA? NIJE NEMOGUĆE! Šerif u 93. minutu usrećio Partizan i Zvezdu: Zakuvala se borba za direktno mesto!
Foto: Shutterstock

VEČITI ZAJEDNO U LIGI ŠAMPIONA? NIJE NEMOGUĆE! Šerif u 93. minutu usrećio Partizan i Zvezdu: Zakuvala se borba za direktno mesto!

Fudbal -

Moldavski Šerif učinio je veliku uslugu srpskom fudbalu.

Šerif je u poslednjem kolu golom u 93. minutu isčupao bod protiv Šahtjora i tako Ukrajincima uzeo važne bodove na UEFA rang listi.

Ukrajina se trenutno nalazi na 11. mestu UEFA liste koja određuje broj učesnika u evropskim takmičenjima. Ova pozicija donosi direktno mesto u elitnoj Ligi šampiona.

Ukrajina ima 31.600 bodova, a iza nje je Srbija sa 29.875 bodova. Šerif je učinio uslugu Srbiji, jer je Ukrajina za remi svog tima dobila samo 0,200 poena, pa nije značajno povećala prednost u odnosu na Srbiju.

Belgija diše za vratom Srbiji, imaju 29.800 bodova, dok je Švajcarska 14. sa 28.675.

Ukrajinci mogu da poprave saldo, ali imaće izuzetno težak zadatak. Dinamo Kijev igra protiv Benfike u Lisabonu, a domaćinu trijumf najverovatnije donosi plasman u nokaut fazu Lige šampiona i teško da će kiksnuti pred svojim navijačima. S druge strane, Dinamo će sigurno završiti takmičenje na poslednjoj poziciji u grupi.

Zorja u četvrtak igra sa Bodom, koja se bori za prvo mesto u grupnoj fazi Lige Evrope. Ukrajniski tim je izgubio šanse za prolaz.

Belgijanci imaju šanse da poprave bodovni saldo. Antverpen je poslednji u grupi Lige Evrope, a u poslednjem kolu dočekuje Olimpijakos. Gent igra protiv Flore u Ligi Konferencija i smeši mu se liderska pozicija u grupi i direktan plasman u osminu finala takmičenja. Genk juri drugo mesto u grupi u Ligi Evrope, a u poslednjem kolu dočekuju Rapid iz Beča.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track