DŽAKOVI PARA STIŽU NA MARAKANU: Evo koliko je Zvezda zaradila plasmanom u osminu finala Lige Evrope!
Foto: Starsport

SPEKTAKULARANO

DŽAKOVI PARA STIŽU NA MARAKANU: Evo koliko je Zvezda zaradila plasmanom u osminu finala Lige Evrope!

Fudbal -

U poslednjem kolu grupne faze takmičenja u Ligi Evrope, Crvena zvezda je večeas na gostovanju u Portugaliji protiv Brage igrala nerešeno 1:1 (0:0), što joj je bilo dovoljno za osvajanje prvog mesta u grupi i za plasman u osminu finala.

Posle ovog uspeha, crveno-beli će rasterećeni čekati ishode duela u šesnaestini finala, nakon čega će dobiti protivika protiv kojeg će se boriti za plasman među osam najboljih timova u Ligi Evrope. Braga će kao drugoplasirana u grupi igrati šesnaestinu finala, dok će se Mitjilen preseliti u Ligu konferencija, gde će mu mogući protivnik biti i Partizan.

Zvezda
foto: Starsport

Zvezda je rezultatom u poslednjem kolu uspela da zaradi 2.510.000 evra (210.000 evra za remi, 1.100.000 evra za prvo mesto u grupi i 1.100.000 evra za direktan plasman u osminu finala Lige Evrope), kao i dodatnih 6.000 bodova za klupski koeficijent (4.000 bodova za prvo mesto u grupi, 1.000 bodova za direktan plasman u osminu finala i 1.000 bodova za večerašnji remi).

Sve u svemu, Zvezda je inkasirala dodatni novac nakon rezultata u Portugalu i moći će na proleće da dodatno "sliju" novac u svoju kasu, u slučaju da budu dalje dogurali u evropskim takmičenjima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track