LIVERPUL SA PENALA SAVLADAO DŽERARDOVU ASTON VILU: Čelsi u nadoknadi do pobede protiv Lidsa! Arsenal ubedljiv protiv Sautemptona
Foto: EPA

PREMIJER LIGA

LIVERPUL SA PENALA SAVLADAO DŽERARDOVU ASTON VILU: Čelsi u nadoknadi do pobede protiv Lidsa! Arsenal ubedljiv protiv Sautemptona

Fudbal -

Fudbaleri Liverpula pobedili su danas na svom terenu ekipu Aston Vile sa 1:0, u utakmici 16. kola Premijer lige. Liverpul je upisao 11. pobedu od početka šampionata i drugi je na tabeli sa 37 bodova, odnosno ima bod manje od prvoplasiranog Mančester sitija. Na drugoj strani, Aston Vila je na 12. poziciji sa 19 bodova.

Na povratku Stivena Džerarda na Enfild, Liverpul je imao loptu u svom posedu i više udaraca ka golu, ali je samo jednom uspeo da zatrese mrežu Aston Vile i to sa penala.

Strelac je bio Mohamed Salah u 67. minutu, koji je pre toga i oboren u kaznenom prostoru. Bio je to 14. pogodak Salaha ove sezone u Premijer ligi.

Bod manje od Liverpula posle današnjeg meča ima Čelsi, koji je na svom terenu slavio protiv Lidsa sa 3:2 Lids je poveo golom Rafinje sa penala u 28. minutu, izjednačio je Mejson Maunt u 42, da bi Žoržinjo sa bele tačke u 57. minutu doneo prednost Čelsiju.

Džo Gelhart je u 83. minutu izjednačio na 2:2, a sva tri boda Čelsiju doneo je Žoržinjo u 94. minutu, ponovo sa penala.

Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom terenu Sautempton sa 3:0, golovima Aleksandera Lakazeta u 21, Martina Odegarda u 27. i Gabrijela u 63. minutu.

Arsenal je na ovom meču igrao bez kapitena Pjer-Emrik Obamejanga koji je zbog nediscipline izbačen iz tima.

Ekipa Arsenala je posle osme pobede u šampionatu peta na tabeli sa 26 bodova, dok je Sautempton na 16. poziciji sa 16 bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track