GLEDAO SAM KAKO UEFA NAMEŠTA ŽREB Bivši predsednik FIFA pre 5 godina otkrio VELIKU TAJNU: Evo šta rade sa kuglicama pre izvlačenja
Foto: Profimedia

bura

GLEDAO SAM KAKO UEFA NAMEŠTA ŽREB Bivši predsednik FIFA pre 5 godina otkrio VELIKU TAJNU: Evo šta rade sa kuglicama pre izvlačenja

Fudbal -

Skandal koji se dogodio na žrebu za nokaut fazu Lige šampiona izazvao je burne reakcije u svetskoj fudbalskoj javnosti.

Podsetimo, na žrebu koji je u ponedeljak održan u Nionu dogodila se nazapamćena bruka. Čelni ljudi UEFA, koji su bili zaduženi za sprovođenje žreba za osminu finala Lige šampiona napravili su neverovatne propuste, pa je izvlačenje parova ponovljeno istog dana.

Prvo su spojili Viljareal i Junajted, koji su bili u istoj grupi, a prilikom izvlačenja rivala Atletiko Madridu nisu ubacili kuglicu Junajteda, što je ozbiljan propust. Klubovi su se pobunili i UEFA je bila prinuđena da prizna grešku i ponovi žreb. Odmah su saopštili da je u pitanju bila softverska greška.

Očekivano, usledile su burne reakcije na društvenim mrežama. Ponovo se potegla priča o tome o nameštanju na UEFA žrebovima, o čemu je pre nekoliko godina govorio i kontroverzni Sep Blater.

Sep Blater
foto: Profimedia

Bivši predsednik FIFA je 2016. godine u jednom intervjuu za argentinske medije otkrio na koji način je UEFA godinama nameštala žrebove.

"Jedan čovek u Evropi je imao moć da određuje žrebove. Bio je to UEFA predsednik Artemio Franki. Italijan je to radio na žrebovima za klupska takmičenja. Ja nikada nisam učestvovao u nečemu sličnom. Naravno da možete da namestite žreb sa toplim i hladnim kuglicama. Pre žreba stavite neke u frižider i nema šanse da ne osetite na žrebu koja je hladna i koja treba da se izvuče. U FIFA se takve stvari nisu dešavale, ali sam bio svedok u takvih nameštanja u UEFA. Na najvišem nivou" rekao je tada Blater.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track