Rodžers: Sterling je nova nada Liverpula

Rodžers: Sterling je nova nada Liverpula

Fudbal -
Sterling igra na poziciji krila, prošao je omladinsku školu Vest Hema i Kvins Park Rendžersa, iz koje je pre dve godine prešao na Enfild

LIVERPUL - Menadžer Liverpula Brendan Rodžers rekao je danas da bi mladi fudbaler Rahim Sterling mogao da postane novi idol navijača.

Liverpul je u drugom kolu Premijer lige odigrao nerešeno (2:2) protiv Mančester Sitija, a šansu da zaigra dobio je 17. godišnji Sterling.

"Odluku da ga uvrstim u tim doneo sam lako. Kada sam dolazio u klub, rekao sam da neću suditi na osnovu statusa ili onoga što su igrači radili u prošlosti, već prema onome što vidim na terenu. On je mladi igrač koji napreduje iz dana u dan", rekao je Rodžers.

Trener Liverpula posebno je bio zadovoljan kako se Sterling nosio sa iskunim fudbalerima Sitija.

"Razume igru, taktički je potkovan kao da se radi o iskusnom fudbaleru. Borio se za tim, bio je stalno na liniji dodavanja, u pravo vreme igrao presing, vraćao se u odbranu. Za nekoga ko ima 17 godina i igra protiv šampionske ekipe, mislim da je bio fantastičan. Ipak, ako želi da pruža konstatno dobre partije pred njim je dug put i zato ću morati posebno da obratim pažnju na njega", dodao je Rodžers.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track