SKIJAŠKE VELESILE ČEKAJU PIKSIJA I SRBIJU U LIGI NACIJA: Samo da nas ne nasankaju IBRO, HALAND I OBLAK! (FOTO)
Foto: Starsport©, AP, EPA/Rodrigo Jimenez, Profimedia

biće veselo

SKIJAŠKE VELESILE ČEKAJU PIKSIJA I SRBIJU U LIGI NACIJA: Samo da nas ne nasankaju IBRO, HALAND I OBLAK! (FOTO)

Fudbal -

Srpska reprezentacija od juna do septembra igraće protiv Švedske, Norveške i Slovenije

Srpska fudbalska reprezentacije je za rivala u Ligi nacija B divizije dobila skijaške velesile - Švedsku, Norvešku i Sloveniju.

Dragan Stojković Piksi, Fudbalska reprezentacija Srbije, FSS
foto: Marko Metlaš FSS

Iako sve tri zemlje imaju odlične rezultate u fudbalu i vrhunske igrače poput Zlatana Ibrahimovića, Erlinga Halanda i Jana Oblaka, činjenica je da su poznatije u alpskim i nordijskim disciplinama, kao i skijaškim skokovima.

Srbija će utakmice protiv Švedske, Norveške i Slovenije igrati od juna do septembra 2022. godine, kao svojevrsne pripreme pred Mundijal u Kataru koji će biti igran od 21. novembra do 18. decembra.

Sebastijan Samuelson
foto: Profimedia

Šveđani su do poslednje runde vodili borbu sa Špancima za direktan plasman na SP. Prve zvezde reprezentacije su Zlatan Ibrahimović, Viktor Klason, Dejan Kuluševski, Viktor Lindelof... Opet, velike zvezde u toj zemlji su alpski skijaši Ana Sven-Larson i Kristofer Jakobsen, bijatlonac Sebastijan Samuelson, bijatlonka Elvira Eberg, nordijske skijašice Eba Anderson i Lin Svan.

Henrik Kristofersen
foto: Profimedia

Norvežani nisu uspeli da dođu ni do baraža za mundijal, a kod njih je slična situacija kao i u Švedskoj. Fakat je da su tamo velike fudbalske zvezde Erling Haland i Martin Edegard. Ali, jednako popularni u Norveškoj su alpski skijaši Tea Luiz Stjernesund i Henrik Kristofersen, skakači Halvor Egner Granerud i Marius Lindvik, bijatlonka Marte Olsbu Roiseland, bijatlonci braća Tarjei i Johanes Tingnes Bo, te Vetle Sjastad Kristijansen, nordijski skijaši Tereza Johaug i Hajdi Veng, kao i Johanes Hosflot Klebo i Martin Jonsfud Sundbi.

Cene Prevc
foto: Profimedia

Slovenija je uvek bila sila u disciplinama na snegu. Veliku popularnost u toj zemlji uživaju alpski skijaši Andrea Slokar i Žan Kranjec, skakači Anže Lanišek i Cene Prevc, nordijska skijašica Anamarija Lampič, ali i fudbaleri Jan Oblak, Josip Iličić i Miha Zajc.

RASPORED SRBIJE U LIGI NACIJA

2. jun

Srbija - Norveška 20.45

5. jun

Srbija - Slovenija 20.45

9. jun

Švedska - Slovenija 20.45

12. jun

Slovenija - Srbija 20.45

24. septembar

Srbija - Švedska 20.45

27. septembar

Norveška - Srbija 20.45

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja