ŠOKANTNE OPTUŽBE! Dragi Mićović i Marko Mišković su UCENILI Piksija, zato sam dobio OTKAZ u Zvezdi 2007. godine!
Foto: Zorana Jevtić, Beta/Branislav Božić, Starsport

mučne godine na marakani

ŠOKANTNE OPTUŽBE! Dragi Mićović i Marko Mišković su UCENILI Piksija, zato sam dobio OTKAZ u Zvezdi 2007. godine!

Fudbal -

Bivši trener crveno-belih prisetio se dešavaja od pre 14 godina u Ljutice Bogdana

Boško Đurovski doneo je Crvenoj zvezdi duplu krunu u sezoni 2006/2007. i to desetu jubilarnu. Na impresivan način kada su crveno-beli završili sezonu sa 17 bodova više u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Boško Đurovski se te sezone, ali i one koja je sledila u kojoj je dobio otkaz na Marakani, prisetio u životnoj ispovesti za Kurir.

Dragi Mićović
foto: Starsport

- Dupla kruna sa Zvezdom, kada sam je vodio kao trener. To je nešto čega se rado sećam. Ali, bilo je teško. Nasledio sam Dušana Bajevića posle reakcije navijača i poraza od Vojvodine. Piksi je stao uz mene. A, u klubu su se tada najviše pitali mlađi Mišković i Dragi Mićović. I oni su tražili trenera, ali Piksi je prelomio i rekao - Boško je trener! Znao je Piksi koliko znam i koliko mogu. I mi u 25 dana tri puta dobijemo Partizan i pobegnemo im na kraju 17 bodova. Na kraju tučemo Vojvodinu u finalu kupa. A, pred prvi od tri derbija bili smo samo na šest bodova. I žao mi je što se o toj sezoni slabo pisalo tada - naveo je Đurovski.

Boško Đurovski
foto: Starsport

Na početku sezone 2007/2008. Boško Đurovski je odveo ekipu na pripreme u Bad Tacmandorf u Austriju. Odradio ih besprekorno, međutim sem Dragana Stojkovića uprava nije verovala u njega.

- Kada smo krenuli na pripreme počinju spekulacije. Piše se o dolasku Ektora Kupera, pominju se neka imena stranih trenera. Vrši se protisak na Piksija, ali je on prelomio i stao uz mene, drugi put. I dolazi utakmica sa Levadijom u Estoniji, kvalifikacije za Ligu šampiona. Teška utakmica, Šmuci (Ivan Ranđelović op.a.) primi gol sa centra, mi izgubimo, ali prođemo. Čeka nas dvomeč sa Glazgov Rendžersom i Liga šampiona. Blizu je. Ali, mene smene. A, ja im posle oprostim pola ugovora.

Kako se to desilo, Boško Đurovski otkriva.

Marko Mišković
foto: Zorana Jevtić

- Pričao mi je Piksi posle, da je bio ucenjen od strane Marka Miškovića i Dragog Mićovića. Piksi mi kaže, doslovce su mu rekli - Ili da dođe neki iskusan trener, ili ne damo pare! I dođe Milorad Kosanović! Ali, Zvezda ne prođe Škote. Bog ih kazni! Rendžers uđe u Ligu šampiona, a u to vreme nije bio bolji od Crvene zvezde. Mislim da sam ostao trener, da bi Zvezda već tada ušla u Ligu šampiona. Znači, 11 godina pre nego što je to uradio Vladan Milojević.

Dragan Stojković

Igrački kadar Crvene zvezde u sezoni 2006/2007 činili su: Goran Adamović, Dušan Anđelković, Ailton Gonsalves da Silva, Miloš Bajalica, Dušan Basta, Zoran Banović, Milan Biševac, Igor Burzanović, Ibrahima Gaj, Blagoj Georgijev, Dušan Đokić, Vladimir Đorđević, Nikola Žigić, Boško Janković, Nebojša Joksimović, Segundo Kastiljo, Nenad Kovačević, Ognjen Koroman, Radovan Krivokapić, Bojan Miladinović, Nenad Milijaš, Dejan Milovanović, Marko Nikolić, Aleksandar Pantić, Marko Perović, Slavko Perović, Milan Purović, Saša Radivojević, Ivan Ranđelović, Milanko Rašković, Milan Reljić, Nenad Srećković, Eli Tadeu, Nikola Trajković, Aleksandar Trišović, Đorđe Tutorić.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track