ŠTA TI JE LJUBAV, ZBOG ZVEZDE ĆERKU NIJE VIDEO 15 DANA! Crveno-beli dres mu je bio sve, čak i ISPRED PORODICE!
Foto: Zorana Jevtić

to danas niko ne bi uradio

ŠTA TI JE LJUBAV, ZBOG ZVEZDE ĆERKU NIJE VIDEO 15 DANA! Crveno-beli dres mu je bio sve, čak i ISPRED PORODICE!

Fudbal -

Neverovatan potez legendarnog fudbalera crveno-belih

Koliko je Boško Đurovski vezan za Crvenu zvezdu i koliko mu znači u životu, najbolje svedoči njegov postupak iz fudbalskih dana. Tada je ostavio trudnu suprugu pred porođajem u bolnici i otišao na turneju sa klubom.

Danas je ovakav vid profesionalizma nezamisliv. Svestan je toga i Boško Đurovski koji je rođenje ćerke Anite proslavio u avionu, a video je tek posle dve nedelje, kada se iz Australije vratio u Beograd.

Boško Đurovski
foto: Zorana Jevtić

- Zorica moja, trebalo je da se porodi u julu 1985. godine, a ja sa Zvezdom treba da idem na turneju u Australiju. Vodim Zoricu ujutro kod Ace Radosavljevića, čuvenog ginekologa, a imam avion u 12.00 sati. Njoj počinju bolovi, ima termin za porođaj. Dovodim je u sobu, drhtim, žao mi, posebno kad sve vidiš u toj sobi... Kažem joj da moram da krenem, nije mi svejedno, ostavljam je u bolnici, a ona meni - Srećan put, ne brini, biće sve u redu - priča Boško, i danas sa setom u glasu i dodaje:

Boško Đurovski
foto: Privatna Arhiva

- Dođem na aerodrom, a tamo neki zvezdaš viče - muštuluk, muštuluk, Boško dobio ćerku! Odem u fri-šop kupim dve boce viskija i proslavimo u avionu. A, Anitu nisam video 15 dana. Tek kad sam se vratio. Kad sa ove distance gledam? Hej, šta sam ja za tu Zvezdu uradio! Sve bih dao za Zvezdu! Vidiš ti, današnje vreme i tadašnje... Dva vremena.

Boško Đurovski
foto: Privatna Arhiva

Danas o svom postupku ima drugačije mišljenje.

- Moja ljubav prema Zvezdi bila je neverovatna. Samo Zvezda i ništa više. Danas to sigurno ne bih uradio, ostao bih pet dana, nedelju dana. Ali, tada ja nisam ni pomišljao na tako nešto. Takav je bio sistem komunistički, gvozdena disciplina, poštovanje hijerarhije - jasan je Boško Đurovski.

Kurir sport / A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track