TUGA, BIO JE ZVEZDIN KAPITALAC, A SAD IDE NA POZAJMICU U DRUGU LIGU! Pre godinu dana na stolu je bila ponuda od 4.000.000 evra!
Foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

od sjajan do očaja

TUGA, BIO JE ZVEZDIN KAPITALAC, A SAD IDE NA POZAJMICU U DRUGU LIGU! Pre godinu dana na stolu je bila ponuda od 4.000.000 evra!

Fudbal -

Neverovatne stvari desile su se mladom fudbaleru za samo dve sezone u crveno-belom dresu

Njegoš Petrović je na izlaznim vratima Crvene zvezde. Ove zime bi nekadašnji mladi reprezentativac Srbije trebalo da napusti Marakanu. Nažalost, neće šampionu doneti profit koji je bio očekivan, već će najverovatnije otići u špansku drugu ligu, kako bi rasteretio klupski budžet.

Njegoš Petrović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Almerija, lider Segunde, zainteresovana je da Njegoša Petrovića dovede na šestomesečnu pozajmicu i preuzme njegovu platu, piše Mocartsport. Tamo bi se pridružio Umaru Sadiku i Srđanu Babiću, koji je letos iz Crvene zvezde pozajmljen španskom klubu. Ukoliko se pokaže u novom klubu, Almerija koju drže bogati Arapi, aktivirala bi klauzulu i kupila Petrovića, ali za sumu ne veću od 1.500.000 evra. Druga opcija je opet druga španska liga, jer je interesovanje pokazao Sporting iz Hihona, za koji već nekoliko sezona igra Uroš Đurđević, nekadašnji polaznik omladinske škole Crvene zvezde, koji je punu afirmaciju stekao igrajući za Rad i Partizan.

Šta se desilo sa momkom koji je stigao na Marakanu u leto 2019. pred utakmicu sa Kopenhagenom u kvalifikacijama za Ligu šampiona? Tada je došao za sumu od 400.000 evra koliko je Zvezda platila Radu, plus 20 odsto od naredne prodaje. Zašto momak iz Krupnja koji prema Transfermarktu vredi 2.500.000 evra, sada odlazi za prilično manju sumu? Njegoš Petrović je u proleće 2020. bio skautiran od strane Sportinga iz Lisabona, a Portugalci su tada za njega nudili neverovatnih 4.000.000 evra. U isto vreme tražili su ga i španski Betis i holandski Groningen.

Njegoš Petrović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Olimpijakos je bio sledeći koji se javio, međutim, Grci su nudili samo 2.500.000 evra. Gledao ga je i Torino, međutim, ništa više od toga. Ovog leta, Anderleht je ponudio milion evra manje, svega 1.500.000 evra, uz nekoliko mesečnih rata. Čak ga je na telefon zvao i čuveni Vensan Kompani, trener kluba. Crvena zvezda nije pristala nijednom na transfer i došla je u situaciju da Njegoš Petrovića ove zime šalje u špansku drugu ligu. Zašto? Zar, nije bolje da odradi pripreme i do leta ostane na Marakani i uz evropske utakmice i borbu za odbranu titulu postane standardan u ekipi, a samim tim pomogne i sebi i Crvenoj zvezdi da na leto ostvare bolji i unosniji transfer.

Njegoš Petrović
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Prošle sezone upisao je 47 utakmica u svim takmičenjima u sezoni, bio strelac evrogola protiv Genta u Belgiji, pružao maestralne partije. Međutim, na početku ove sezone izgubio je mesto u startnoj postavi, odigravši svega 15 mečeva, što je razumljivo devalviralo njegovu cenu na evropskom tržištu. Kako i zašto je momak koji je označen kao "kapitalac" stigao u ovakvu poziciju, jeste pitanje za ljude iz uprave i stručnog štaba Crvene zvezde. Jer, fakat je, da je klub na Njegošu Petroviću izgubio novac, umesto da ga zaradi.

Kurir sport/A. R.

Bonus video:

01:33

Čudesni stadioni u Kataru, ovde će Orlovi igrati svoje mečeve!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track