PARTIZAN SE ODRIČE SVOG TALENTA: Bio je projekat kluba, dobio "DESETKU", a sada može da ide "za DŽ"
Foto: Starsport

crno-beli ostaju bez desetke

PARTIZAN SE ODRIČE SVOG TALENTA: Bio je projekat kluba, dobio "DESETKU", a sada može da ide "za DŽ"

Fudbal -

Lazar Pavlović može već u januaru da traži novi klub

Lazar Pavlović projektovan je od strane kluba kao fudbaler koji je trebalo da postane nosilac igre, samim tim i "zlatna koka". Međutim, njegov razvoj nije išao u željenom pravcu, a posle sastanka uprave kluba i trenera Aleksandra Stanojevića, odlučeno je da mladom fudbaleru ne bude ponuđen novi ugovor, saznaje Kurir.

Lazar Pavlović
foto: Starsport

Lazar Pavlović ima 20 godina, igra na poziciji klasične "desetke". Taj broj je i dobio od kluba, što je bio pokazatelj koliko su verovali u njega. Crno-beli dres sa tim brojem u novijoj prošlosti su proslavili Dragan Ćirić, Zvonimir Vukić, Almami Moreira... U slavnoj istoriji Partizana "desetku" su nosili Stjepan Bobek, Milan Galić, Momčilo Vukotić...

- Kad sam ulazio u prvi tim želeli su ljudi iz kluba da znaju koji broj ću odabrati, a pošto uvek ciljam ka vrhu i ne zadovoljavam se malim stvarima, pitao sam da li je "desetka" slobodna, potvrdno odgovorio kad su ’proverili’ da li sam siguran i evo je. Na moj zahtev - rekao je jednom prilikom mladi fudbaler.

Lazar Pavlović
foto: Starsport

Lazaru Pavloviću ugovor sa crno-belima ističe na leto 2022. godine i uprava kluba mu neće praviti smetnje da već ove zime napusti Humsku kao slobodan agent, ukoliko dobije ponudu iz inostranstva. Sada je sve na njegovom agentu Zvonimiru Vukiću, da mu pronađe zdravu sredinu u kojom bi naprdovao. Neverovatna odluka Partizana, jer po proceni sajta Transfermarkt, Lazar Pavlović vredi čitavih 1.00.000 evra. Debitovao je kod Save Miloševića u maju 2019. godine protiv novosadskog Proletera, upisavši do sada 46 utakmica.

Lazar Pavlović
foto: Starsport

Lazar Pavlović ove polusezone odigrao je 15 utakmica u Partizanu, u svim takmičenjima. Procena trenera Aleksandra Stanojevića i čelnika kluba je da nije napredovao, odnosno da nije fudbaler na koga se može osloniti u budućnosti. Uz to, imao bi i žestoku konkurenciju u Danilu Pantiću i Bibarsu Nathu na proleće, gde bi šansu dobijao na kašičicu.

Kurir sport / A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track