ODLOŽENE DVE UTAKMICE U PREMIJER LIGI: Korona pravi probleme u engleskom fudbalu
Foto: Profimedia

GLOBALNA PANDEMIJA

ODLOŽENE DVE UTAKMICE U PREMIJER LIGI: Korona pravi probleme u engleskom fudbalu

Fudbal -

Premijer liga odložila je zbog korona virusa dve fudbalske utakmice koje je trebalo da se igraju 26. decembra.

Odložene su utakmice Liverpul - Lids i Vulverhempton - Votford, koje je trebalo da se igraju na "boksing dej", 26. decembra.

U saopštenju lige navodi se da je rukovodstvo uvažilo zahteve klubova i da žali što je za vreme praznika morala da odloži utakmice.

"Odbor je mogao da donese odluke pre boksing deja, kako bi razjasnio situaciju klubovima i navijačima. Izvinjavamo se zbog neprijatnosti i što smo poremetili praznične planove navijača. Liga je svesna da će odluka o odlaganju razočarati navijače, nastojaćemo da ih obaveštavamo ako postoji rizik odlaganja na dan utakmice", piše u saopštenju, preneo je Skaj.

Čelsi, Mančester Siti, Premijer liga
foto: Profimedia

Lids nije imao dovoljan broj igrača zbog povreda, bolesti i korona virusa. Klupski trening centar je zatvoren posle konsultacija sa zdravstvenim vlastima.

Takođe ni Votford nema dovoljan broj igrača, zbog čega je prošle subote odložena utakmica protiv Kristal Palasa. Pošto nekolicina igrača Votforda u narednih nekoliko dana završava period izolacije, na programu ostaje utakmica protiv Vest Hema 28. decembra.

"Odbor procenjuje zahteve za odlaganje utakmica od slučaja do slučaja, na osnovu pravila i smernica predstavljenih otkako se pojavila nova varijanta korona virusa. Procenićemo brojne faktore, uključujući sposobnost kluba da postavi tim, status i potencijalni uticaj izbijanja korona virusa u klubu i sposobnost igrača da se bezbedno pripreme i igraju utakmicu", navodi se.

Liga je navela da zajedno sa klubovima želi da se nastavi prema takmičarskom rasporedu u što bezbednijim uslovima i da je zdravlje i dobrobit svih učesnika prioritet.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track