TURCI SPREMILI SRPSKO-HRVATSKI RAT: Bešiktaš želi VLADU IVIĆA, Fenerbahče će voditi SLAVEN BILIĆ!
Foto: AP, Profimedia, Shutterstock

biće žestoko

TURCI SPREMILI SRPSKO-HRVATSKI RAT: Bešiktaš želi VLADU IVIĆA, Fenerbahče će voditi SLAVEN BILIĆ!

Fudbal -

Dva velikana turskog fudbala odlučili se za trenere sa Balkana

Srbin i Hrvat od januara na klupi dva, od tri najveća turska kluba. Ako je verovati informacijama iz Istanbula, Vladimir Ivić će preuzeti Bešiktaš, a Slaven Bilić Fenerbahče.

Dva kluba iz Istanbula koji imaju milione navijača iza sebe očajno su započeli sezonu. Bešiktaš je trenutno deseti na tabeli, dok je Fenerbahče četvrti. Oba kluba su u debelom bodovnom zaostatku za liderom šampionata Trabzonom.

Vladimir Ivić
foto: Profimedia

Vladimir Ivić je godinu dana bez posla, otkada je dobio otkaz u engleskom Votfordu posle sukoba sa kapitenom Trojom Dinijem. Iza sebe ima dobru karijeru u grčkom PAOK i izraelskom Makabiju iz Tel Aviva. Nije jedini kandidat za trenera Bešiktaša, ali je prema navodima medija iz Turske najozbiljniji. Njegovom dolasku posebno bi se obradovao Adem Ljajić koji trenutno nije ni licenciran za prvi tim.

Slaven Bilić
foto: AP

Slaven Bilić trenutno je angažovan u Kini, kao trener Pekinga. Njemu ugovor ističe u prvim danima 2022. godine i turski mediji pišu da je dogovorio saradnju sa Fenerbahčeom vrednu godišnje plate 2.900.000 evra. U trenerskoj karijeri vodio je Hajduk, Lokomotivu iz Moskve, Vest Hem, Al Itihad, Vest Bromvič Albion. Bio je i selektor Hrvatske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track