ČEŠKO ČUDO OD 30 MILIONA PRETI PARTIZANU: Haland je prošlost, za tinejdžera iz Sparte se otimaju svi bogati klubovi! VIDEO
Foto: Profimedia

ČEŠKO ČUDO OD 30 MILIONA PRETI PARTIZANU: Haland je prošlost, za tinejdžera iz Sparte se otimaju svi bogati klubovi! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana igraće u plej-ofu Lige konferencija protiv praške Sparte.

U tom dvomeču odbrana crno-belih moraće da obrati posebnu pažnju na Adama Hložeka, mladića rođenog 2002. godine, ali već toliko iskusnog da se o njega otimaju najbogatiji klubovi.

Hložeka smatraju jednim od najvećih potencijala svetskog fudbala, a oni smeliji prognoziraju da je on naslednik Halanda i Mbapea i igrač koji bi mogao da otvori novu eru u fudbalu.

Ovaj 19-godišnji mladić je upisao već 12 nastupa za reprezentaciju Češke i postigao jedan pogodak. Igra na svim napadačkim pozicijama, a upravo ta karakteristika ga je i dovela do radara Jirgena Klopa, pa je Nemac već krenuo u opipavanje pulsa Sparte za ovo tinejdžersko čudo.

Hložek prema Transfermarketu vredi 17 miliona evra, ali je Sparta već odbila 20 miliona. Prema češkim medijima, klub iz Praga neće pustiti svog igrača ispod 30 miliona evra.

Liverpul nije jedini. Mladog napadača prati većina klubova iz Bundeslige, među kojima je konkretan za sada jedino Lajpcig.

Ove sezone je za Spartu odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima i na 23 je učestvovao direktno kod pogodaka. Postigao je šest golova, upisao 12 asistencija i iznudio pet penala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track