TUŽIO JE ZVEZDU, A SADA BI MOGAO DA PREĐE U PARTIZAN: Mićko bi mogao da pođe stopama Vladimira Stojkovića i razljuti DELIJE
Foto: EPA-EFE, Shutterstock, Starsport©, Stefan Stojanović

nešto se kuva

TUŽIO JE ZVEZDU, A SADA BI MOGAO DA PREĐE U PARTIZAN: Mićko bi mogao da pođe stopama Vladimira Stojkovića i razljuti DELIJE

Fudbal -

Crno-beli već duži period prate nekadašnjeg fudbalera crveno-belih, sada člana Čukaričkog Srđana Mijailovića

Informacija da se Srđan Mijailović, vezni fudbaler Čukaričkog, nalazi na radaru čelnika Partizana izazvala je ogromnu pažnju domaće javnosti. Kako kod navijača crno-belih, tako i kod simpatizera Crvene zvezde.

Srđan Mijailović
foto: Starsport

A, kako i ne bi, kada je Srđan Mijailović dete Crvene zvezde, koje je kao klinac došao na Marakanu iz rodne Požege. Prošao sve kategorije kluba, a onda debitovao za prvim tim sa 17 godina kod trenera Roberta Prosinečkog. Posle toga se ustalio u startnih 11. Međutim u poslednjoj godini ugovora i odlaskom Velikog Žutog sa Marakane, pogoršao se i njegov status kod Rikarda Sa Pinta, pa je zatražio raskid ugovora na štetu kluba.

Tužio je klub, dobio Crvenu zvezdu na arbitraži i uz skromno obeštećenje se preselio u turski Kajzeri gde ga je čekao Robert Prosinečki. Taj njegov potez dočekan je na nož kod navijača i Delije mu nikada nisu oprostile što je tužio klub. U nekoliko navrata je bio blizu povratka na Marakanu, međutim navijači su bili ti koji mu nisu zaboravili "izdaju iz 2013".

Srđan Mijailović
foto: Starsport

Sada je Srđan Mijailović postao interesantan Partizanu. Međutim, pitanje je da li će preći u Humsku. Prvi razlog je njegova prošlost i činjenica da je bio dete Crvene zvezde u kojoj se afirmisao. Međutim, to nije bila smetnja recimo Vladimiru Stojkoviću ili Urošu Đurđeviću, a oni stariji pamte i Milka Đurovskog, da naprave karijere u Partizanu. Drugi razlog je finansijske prirode, jer gazda Čukaričkog Dragan Gale Obradović sigurno će želeti da zaradi na transferu, a Srđan Mijailović je prema sajtu Transfermarkt procenjen na 900.000 evra. Veliki novac kada je Partizan u pitanju.

Srđan Mijailović
foto: FK Čukarički

Naredni dani, odnosno početak prelaznog roka u januaru pokazaće da li je realna priča da Srđan Mijailović postane fudbaler Partizana.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track