IZDAJA KAKVU HRVATSKA NE PAMTI: Petar prešao u Dinamo, slavio uz pesmu Hajduka, pijan se zakucao u stub posle koncerta Saše Matića
Foto: Profimedia, Kurir televizija

Bura u komšiluku

IZDAJA KAKVU HRVATSKA NE PAMTI: Petar prešao u Dinamo, slavio uz pesmu Hajduka, pijan se zakucao u stub posle koncerta Saše Matića

Fudbal -

Ne pamti se kada je transfer jednog igrača podigao takvu buru u Hrvatskoj.

Petar Bočkaj je napustio Osijek i pojačao Dinamo iz Zagreba, glavnog konkurenta za titulu, što je šokiralo sve, a najviše pristalice Osijeka.

Ovaj 25-godišnji fudbaler često je u skorijoj prošlosti bio u centru pažnje tamošnjih medija.

Tako se još uvek pamti detalj iz marta 2019. godine kada ga je Osijek suspendovao pošto se svojim automobilom zakucao u benzinsku pumpu. Bočkaj je tom prilikom bio pijan, nakon što je bio na koncertu Saše Matića. On je posle toga pobegao sa mesta udesa, ostavivši svoje vozilo pa policiji nije bilo teško da ga pronađe.

Ono što navijačima Dinama najviše smeta je snimak koji je nastao relativno skoro, a na kome se vidi da se Bočkaj u kolima veseli uz pesmu "Noćas draga opet ću se napiti", što je nezvanična himna Torcide, navijača najvećeg rivala Hajduka iz Splita.

Nema sumnje da će Bočkaj naići na žestok prijem navijača Dinamo zbog ovoga, a jasno je i da mu navijači Osijeka neće tako lako oprostiti izdaju.

Hrvatsko prvenstvo je jedno od najizjednačenijih u Evropi. Dinamo, Osijek i Rijeka trenutno dele prvo mesto sa po 40 bodova, dok je Hajduk na četvrtom mestu sa 35. Dinamo i Hajduk imaju utakmicu manje, a taj međusobni duel zakazan je za proleće.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track