DRAGAN DŽAJIĆ U ODABRANOM DRUŠTVU: Legenda YU fudbala i Crvene zvezde uz BEKENBAUERA, MILERA, KROJFA, ZOFA i KIGENA!
Foto: Marina Lopičić, Printscreen/Facebook

VELIKAN

DRAGAN DŽAJIĆ U ODABRANOM DRUŠTVU: Legenda YU fudbala i Crvene zvezde uz BEKENBAUERA, MILERA, KROJFA, ZOFA i KIGENA!

Fudbal -

Čuveni srpski fudbaler izabran u najboljih 11 u Evropi u periodu od 1970. do 1979. godine

Veliku čast doživeo je Dragan Džajić pred kraj 2021. godine. Legenda Crvene zvezde i najbolji fudbaler sa bivših YU prostora svih vremena izabran je u evropski tim decenije u izboru sportskog sajta "La vilja del gol" iz Južne Amerike.

Dragan Džajić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Novinari su birali najboljih 11 u periodu 1970-1979, a društvo Draganu Džajiću prave takve veličine kakve su Nemci Franc Bekenbauer, Gerd Miler i Paul Brajtner, Holanđani Johan Krojf i Johan Neskens, Englez Kevin Kigen, Italijani Dino Zof i Gaetano Širea... Pored imena i prezimena Dragana Džajića na zelenom terenčiću vijori se srpska zastava.

Najboljih 11 u formaciji (4-3-3) izgleda ovako: Zof - Fogts, Bekenbauer, Širea, Krol - Neskens, Krojf, Brajtner - Kigen, Miler, Džajić. Na klupi su: Majer, Trezor, Necer, Overat, Dejna, Blohin i Dalgliš.

Dragan Džajić u izjavi za Kurir kaže da je veoma ponosan i počastvovan izborom među najboljih 11 evropskih fudbalera.

Dragan Džajić
foto: Nebojša Mandić

- Mnogo me obradovalo, jer nisam u epicentru fudbala dugi niz godina. Ponosan sam na svoju karijeru i sve što je došlo posle toga. Kad se čovek bavi nekim poslom i ostavi trag u tome, da to drugi prepoznaju posle toliko decenija, onda može samo da mi bude milo - rekao je Dragan Džajić i dodao:

- Sa svima sam igrao, ili kao reprezentativac ili kao fudbaler Crvene zvezde. Posebno mi je drago što priznanje dolazi iz Južne Evrope, to je poseban kurioziotet.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track