ONI SU BUDUĆNOST PARTIZANA: Predstavljamo vam trojicu omladinaca crno-belih kojima predviđaju blistavu karijeru
Foto: Starsport©

škola zemunela

ONI SU BUDUĆNOST PARTIZANA: Predstavljamo vam trojicu omladinaca crno-belih kojima predviđaju blistavu karijeru

Fudbal -

FK Partizan u Evropi postao je sinonim za tim sa odličnom školom fudbala koja je "izbacila" neke od najboljih fudbalera u ekipama evropskih velikana.

Tu tradiciju crno-beli nastavili su i ove sezone kada su u prvi tim prebacili nekoliko omladinaca koji su svojim zalaganjem dobili značajniju minutažu u domaćem šampionatu i Kupu Srbije. Neki od njih, kao Marko Milovanović, imali su zapaženiju ulogu i u Evropi. Takođe, tu su i "starosedeoci" poput Jovića, Baždara i Štulića koji su u ozbiljnim planovima trenera Stanojevića za narednu sezonu.

Naravno, osim sa omladincima crno-beli su pogodili sa strancima, a ono što održava klub jeste svakako omladinska škola i prodaja mladih igrača. Na vrata Humske kucaju i nova imena, koja su po procenama mnogih, igrači od kojih Partizan ima ogromna očekivanja.

Kurir vam predstavlja tri najveća talenta Partizanove omladinske škole u Zemunelu.

Mihajlo Ilić
foto: Starsport

Mihajlo Ilić je dečak iz generacije 2003 i igra na poziciji štopera, ali često i na mestu zadnjeg veznog, upravo tamo gde crno-belima trenutno "škripi". Visok je čak 191. centimetar i već je debitovao za prvi tim crno-belih i to protiv novosadske Vojvodine.

Među crno-bele stigao je iz rodne Jagodine, sa samo 13 godina. Mnogi mu predviđaju karijeru Strahinje Pavlovića na koga dosta podseća po svojoj igri i fizičkom izgledu.

Vanja Vlahović
foto: Starsport

Drugi na listi Partizanovih talenata je Vanja Vlahović, momak od samo 17. godina. Vanja igra na pozciji krila i krilnog napadača, a po svojoj igri dosta podseća na Jovića, ali po rečima trenera, dosta je brži od njega. Vešt je sa loptom i odlično se snalazi na obe bočne pozicije.

Vlahović je rođen u Vršcu, a u Humsku je stigao sa samo jedanaest godina. Već ima odrađene pripreme sa seniorksim timom Partizana.

Mihajlo Petković
foto: Starsport

Treći omladinac crno-belih kome se predviđa blistava karijera je, još jedan 17-godišnjak, Mihajlo Petković. Igač na poziciji "desetke" i pravi kreator igre. Odlično barata sa loptom, ima sjajan pregled igre, a često zna i da postiže golove ulaskom iz drugog plana. Ipak, najmoćnije oružje su mu asistencije. Zbog takvog stila igre saigrači su ga prozvali "Pele iz Ćićevca."

Baš kao i Vlahović, sa samo jedanaest godina Petković je stigao u Humsku. Zbog svog pozitivnog bezobrazluka i drskosti, Petkoviću predviđaju blistavu karijeru, a mnogi ga porede sa Sašom Ilićem, legendom Partizana.

Kurir sport / N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track