ZEMLJOTRES, ZDRAVKO KUZMANOVIĆ SE VRATIO U SRBIJU: Ozbiljna priča Proletera, čuveni KUZ je direktor kluba iz Novog Sada
Foto: Profimedia

verovali ili ne

ZEMLJOTRES, ZDRAVKO KUZMANOVIĆ SE VRATIO U SRBIJU: Ozbiljna priča Proletera, čuveni KUZ je direktor kluba iz Novog Sada

Fudbal -

Čovek koji je odigrao 50 utakmica za reprezentaciju Srbije na novom zadatku

Objavom da je Zdravko Kuzmanović postao sportski direktor Proletera, novosadski klub je dobro prodrmao srpski fudbal. Nije mala stvar da u neki naš kolektiv uđe čovek koji je upisao 50 utakmica u dresu reprezentacije i koji je priznat i cenjen u celom svetu.

- Hvala klubu na ukazanom poverenju. Ambicije su nam se poklopile, dugoročni planovi su u pitanju. Želja je da svojim iskustvom i kontaktima omogućim klubu još lakše funkcionisanje - rekao je Zdravko Kuzmanović i dodao:

- Dosta sam postigao u svojoj fudbalskoj karijeri. Sada želim da se dokažem kao sportski direktor. Cilj je da klub afirmiše mlade igrače i uz par iskusnih se bori za gornji deo tabele.

Prvi zadatak Zdravko Kuzmanović imaće u zimskom prelaznom roku, kada bi trebalo da angažuje nekoliko kvalitetnih fudbalera koji bi pomogli Proleteru da ostvari navedeni cilj, a to je plasman u gornji deo tabele Superlige.

Nikola Ninković
foto: Fk PRoleter Novi Sad

Zdravko Kuzmanović rođen je u Tunu, u Švajcarskoj, ima 34 godine. Karijeru je počeo u Bazelu, a potom je nosio dres Fjorentine, Štutgarta, Intera, Udinezea i Malage. U leto 2020. okončao je karijeru u Bazelu, klubu kojem je i počeo. Za srpsku fudbalsku reprezentaciju igrao je sedam godina. Kod selektora Radomira Antića bio je deo tima na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoafričkoj republici.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track