IGRAČ KOJI NIKADA NIJE DOBIO ŠANSU U ZVEZDI, IGRAĆE U PRIMERI: Almerija će otkupiti Srđana Babića!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

konačno uspeo

IGRAČ KOJI NIKADA NIJE DOBIO ŠANSU U ZVEZDI, IGRAĆE U PRIMERI: Almerija će otkupiti Srđana Babića!

Fudbal -

Defanzivac i šampion sveta sa Novog Zelanda 2015. procvetao u Španiji

Došao je Srđan Babić kao veliko pojačanje u Crvenu zvezdu u leto 2017. godine iz Sosijedada. Transfer je iznosio 800.000 evra, a crveno-beli su u zlatnom orliću sa Novog Zelanda videli zalog za budućnost i unosan transfer u narednim godinama.

Srđan Babić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Međutim, razvoj Srđana Babića na Marakani nije išao u željenom smeru. Kod Vladana Milojevića nije uspeo da se ustali u startnih 11, iako je imao maestralne partije protiv Krasnodara ili Kelna. Isto ga je dočekalo i kod Dejana Stankovića, pa je otišao na pozajmicu u Famalikao, odakle se ovog leta vratio u Crvenu zvezdu kao zamena za Nemanju Milunovića.

I sve je krenulo kako treba, bio je partner Aleksandru Dragoviću tokom priprema, odbijena je lepa ponuda iz Brage vredna 1.300.000 evra. I onda je izgubio mesto u timu... Iznenada je Babić, pred kraj prelaznog roka otišao u špansku drugu ligu, u Almeriju.

I tamo u Segundi, Srđan Babić je procvetao, kao prošle godine u Portugalu. Standardan je u timu lidera drugog ranga Španije kod trenera Rubija. Odigrao je 19 utakmica u svim takmičenjima. Almerija je korpulentnog momka iz Republike Srpske dobila za 100.000 evra, ali se Crvena zvezda obezbedila klauzulom.

Srđan Babić
foto: Www.crvenazvezdafk.com

Naime, ako Srđan Babić odigra više od 40 odsto utakmica za Almeriju i ako se klub plasira u elitni rang, arapski vlasnici španskog kluba biće u obavezi da ga otkupe od crveno-belih za 1.100.000 evra.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track