ČUDESAN PODATAK, PARTIZAN BEZ PORAZA U GOSTIMA U SUPERLIGI ČAK 151 DAN: Serija počela 17. jula i završena 15. decembra!
Foto: Starsport

nestvarno

ČUDESAN PODATAK, PARTIZAN BEZ PORAZA U GOSTIMA U SUPERLIGI ČAK 151 DAN: Serija počela 17. jula i završena 15. decembra!

Fudbal -

Tim Aleksandra Stanojevića od mogućih 63 boda osvojio 59, jedina dva kiksa desila su se u Humskoj, protiv Crvene zvezde i Proletera

Neverovatnu seriju pobeda u gostima napravio je Partizan pod komandom Aleksandra Stanojevića u prvom delu sezone. Crno-beli su na strani igrali deset utakmica i svuda su na kraju pobeđivali!

Upisali su 30 bodova na gostovanjima. Serija traje 151 dan, ili četiri meseca, ili 21 nedelju. Podatak vredan Ginisa i svakog poštovanja. Plus, Partizan je jedina ekipa u Superligi bez poraza.

Partizan
foto: Starsport

Serija nepobedivosti Aleksandra Stanojevića i njegovih momaka počela je 17. jula na gostovanju u Novom Sadu protiv Proletera koji je savladan ubedljivo sa 4:0, a raritet te utakmice je da su svi pogoci pali u prvom poluvremenu.

Serija je završena 15. decembra gostovanjem u Gornjem Milanovcu ekipi Metalca sa sigurnih 3:0. I tada je pobednik rešen u prvih 45 minuta kada su postignuta sva tri gola.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport

Od 63 moguća boda u prvom delu sezone, crno-beli su upisali 59. Samo četiri boda izgubio je Partizan i to kod kuće. Prvi put su crno-beli bez tri boda ostali u večitom derbiju protiv Crvene zvezde. Utakmica u Humskoj, igrana 19. septembra, završena je rezultatom 1:1. Crno-beli su poveli golom Bibarsa Natha u 36. minutu, a izjednačio je Aleksandar Katai u 83. minut. Drugi kiks u sezoni za Aleksandra Stanojevića i njegove momke desio se 7. novembra, kada su u utakmici protiv novosadskog Proletera mirovale mreže.

Partizan
foto: Starsport

Partizan je bio prilično ubedljiv na gostovanja. Jedini minimalan trijumf ostvaren je u Kruševcu protiv Napretka. Dva gola dobili su Vojvodina i Mladost, tri Radnički iz Kragujevca, TSC, Voždovac i Metalac, dok su četiri komada popili Proleter, Novi Pazar i Kolubara.

Rikardo Gomeš
foto: Starsport

Rikardo Gomez, napadač Partizana, prvi je strelac Superlige. Momak sa Zelenoretskih ostrva dao je 18 golova, šest više od drugoplasiranog Aleksandra Kataija iz Crvene zvezde. Treći na listi je Đorđe Jovanović iz Čukaričkog sa 11 pogodaka.

Partizan u seriji

Sve pobede Stanojevića na strani

1. kolo

Proleter - Partizan 0:4 (0:4)

2. kolo

Vojvodina - Partizan 0:2 (0:1)

4. kolo

Novi Pazar - Partizan 1:4 (0:1)

6. kolo

Kolubara - Partizan 0:4 (0:2)

8. kolo

Radnički 1923 - Partizan 1:3 (1:2)

10. kolo

Mladost - Partizan 0:2 (0:2)

12. kolo

Napredak - Partizan 0:1 (0:1)

14. kolo

TSC - Partizan 1:3 (1:3)

18. kolo

Voždovac - Partizan 0:3 (0:1)

20. kolo

Metalac - Partizan 0:3 (0:3)

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track