KAKO, BRE, NEOČEKIVANO? Kad te Dušan Tadić RASPAMETI lekcijom u tri rečenice! Kapitenu, izvini, potcenili smo mentalitet šampiona
Foto: Proifmedia, AP

Dule, ne zameri

KAKO, BRE, NEOČEKIVANO? Kad te Dušan Tadić RASPAMETI lekcijom u tri rečenice! Kapitenu, izvini, potcenili smo mentalitet šampiona

Fudbal -

Ne prestaje Dušan Tadić da čini čuda na klupskom i reprezentativnom nivou, a u godini kakvu je 2021. bila za kapitena Ajaksa i Srbije, teško je izdvojiti jedan detalj i za njega reći da je ubedljivo najbolji momenat.

Pored veličanstvenog uspeha sa reprezentacijom Srbije - plasmana na Svetsko prvenstvo i fantastično odigranih kvalifikacija koje je nanjbolji srpski fudbaler krunisao golom i asistencijom u Lisabonu, Tadić je briljirao i u dresu Ajaksa.

Nije nam Dušan ništa zamerio, ali svakako mu šaljemo izvinjenje jer smo potcenili njegov pobednički mentalitet, pa mu je zasmetala naša opaska da je "Ajaks pomalo neočekivano završio grupnu fazu Lige šampiona sa svih šest pobeda".

- Neočekivano? - upitao je Dušan uputivši nam pogled koji govori da je blago uvređen.

Razumite nas, Kopljanici igraju prelepo već nekoliko godina i utakmice Ajaksa su verovatno najzanimljivije za gledanje, ali svih šest pobeda? Pa, to je i za najmoćnije klubove uspeh. U 2021. godini pored Ajaksa, samo su Liverpul i Bajern Minhen imali maksimalnih 18 bodova u evropskim takmičenjima, računajući tu i dva slabija takmičenja, Ligu Evrope i Ligu konferencija!

Legenda Ajaksa
Legenda Ajaksafoto: EPA

Ipak, objasnio nam je kapiten zašto je tako reagovao i, moramo da priznamo, njegovo razmišljanje je potpuno ispravno.

- Dobro. Možda je to za vas neočekivano, ali za nas je bilo očekivano. Mislim da konstantno, već godinama pokazujemo velike i dobre partije, čak može svašta bude u nastavku takmičenja. Grupu smo prošli silovito, idemo dalje da pokušamo da ostvarimo što bolje rezultate.

Navikao je da razmišlja samo o pobedama i veliča timsku igru, a kada već najavljuje veliku borbu u nastavku takmičenja, pitali smo ga da li možemo da očekujemo još jednu čistu desetku, kao onu koju smo videli 2019. godine u osmini finala protiv Reala u Madridu.

- Ja bih više voleo da uzmemo trofej. Te desetke... Bilo bi lepo, ali najbitnije je da uzmemo neki trofej, to bi bilo super - još jednom nas je oduševio Tadić načinom na koji razmišlja.

Za jednu stvar ipak, Tadić bi voleo da je drugačije prošla u 2021. godini.

Ajaks će u prvom kolu nokaut faze Lige šampiona igrati protiv Benfike, a godinu je završio na drugom mestu holandskog prvenstva sa bodom manje od prvoplasiranog PSV-a, dok je Fejnord na tri boda od aktuelnog šampiona. Pa, iako su na 18 utakmice primili tek četiri gola, a postigli čak 56, u Amsterdamu su nezadovoljni situacijom.

- Jeste zanimljivije za neutralne navijače. Malo smo se tu opustili i izgubili neke bodove koje nije trebalo. Ali dobro, moramo sada to da nadomestimo sve i da budemo gde i treba da budemo, a to je prvo mesto - zaključio je Dušan Tadić za Kurir.

(Kurir sport / Aleksandar Knežević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track