DOGAĐAJ KOJI JE OBELEŽIO 2021. GODINU: Ronaldova bačena kapitenska traka i VELIKO SRCE vatrogasca Đorđa za malog GAVRILA
Foto: MUP, Profimedia, Printscreen

ponos

DOGAĐAJ KOJI JE OBELEŽIO 2021. GODINU: Ronaldova bačena kapitenska traka i VELIKO SRCE vatrogasca Đorđa za malog GAVRILA

Fudbal -

Čin Đorđa Vukićevića ujedinio je Srbiju i pomogao da maleni dečak iz Kragujevca živi

Godina 2021. bliži se kraju. Bilo je mnogo velikih sportskih događaja vrednih pažnje javnosti. Međutim, jedan gest koji je svakako obeležio sportsku 2021. godinu i pokazao na svu humanost "malog srpskog čoveka" desio se posle utakmice između Srbije i Portugala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

Kristijano Ronaldo prosto je podivljao kada mu je poništen gol u finišu utakmice. Vikao je, urlao na holandskog sudiju Danija Makelija. Na kraju je ljut kao ris napustio teren Marakane, bacivši kapitensku traku na teren.

Đorđe Vukićević, vatrogasac
foto: Zorana Jevtić

I tada na scenu stupa junak naše priče, događaja koji je obeležio 2021. godinu. Mladi vatrogasac Đorđe Vukićević ušao je na teren i pokupio Ronaldovu kapitensku traku. Sledećeg dana učinio je ono zbog čega je dobio divljenje cele Srbije. Ronaldovu kapitensku traku stavio je na sajt "Limundo" na aukciju, a sav novac odlučio da pokloni za lečenje malenog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca. O celom događaju pisali su svetski mediji, bila je to tema o kojoj se naširoko pričalo na celoj planeti.

Gavrilo Đurđević
foto: Privatna arhiva, Printscreen

Na kraju, kapitenska traka prodata je za 7.500.010 dinara, a sav novac otišao je u fond za Gavrila. Njegov gest ispratila je kasnije i cela Srbija, novac je sakupljen i šestomesečni Gavrilo otišao je na operaciju, koja je bila uspešna. Dečak je spasen od sigurne smrti. Život je pobedio! Kao u najlepšim pričama.

Veliko delo učinio je Đorđe, postao je pravi ponos srpskog naroda. Oličenje dobra u ovo zlohudo vreme u kojem živimo.

I kako napisa o ovom događaju srpska spisateljica Nataša Terzić:

Ništa u životu ne dolazi slučajno!

Ljudi planiraju, Bog odlučuje!

Kurir sport/A. Radonić

Bonus video:

00:16

Vatrogasac Đorđe koji je uzeo Ronaldovu traku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track