ZVEZDAŠI, SEĆATE LI SE DŽEFA SILVE: Brazilac i dalje poštuje bivši klub - ZVEZDA to vam je FLAMENGO Istočne Evrope! (VIDEO)
Foto: Starsport

svaka čast

ZVEZDAŠI, SEĆATE LI SE DŽEFA SILVE: Brazilac i dalje poštuje bivši klub - ZVEZDA to vam je FLAMENGO Istočne Evrope! (VIDEO)

Fudbal -

Nekadašnji levi bek crveno-belih prisetio se dana na Marakani

Džeferson Silva stigao je u zimu 2008. godine kao veliko pojačanje Crvene zvezde iz Brazila. Na Marakanu ga je tada doveo sportski direktor Ilija Ivić u paketu sa napadačem Žoziezlijem Fereirom.

Džeferson Silva
foto: Starsport

Brazilac koji je bio levi bek, pravog imena Džeferson da Silva Nasimento, nije se mnogo naigrao u crveno-belom dresu, jer je upisao samo sedam utakmica. Vrlo brzo je napustio Marakanu i vratio se u Brazil, da bi posle toga tužio klub FIFA kako bi dobio plate koje su mu bile obećane ugovorom.

- Nisam imao pojma koliko je Crvena zvezda veliki tim. Tadić (Željko op.a.) mi je rekao tada da idem u Flamengo Istočne Evrope! Sa brazilskog leta stigao sam u srpski sneg - prisetio se Silva u razgovoru za brazilski ESPN.

Džeferson Silva
foto: Starsport

Brazilca su u Beogradu dočekale brojne TV ekipe i novinari, što je za njega bilo iznenađenje.

- Mnogo ljudi me je čekalo kada sam dolazio, čak su tu bili i novinari. Igrao sam tada u ekipi sa mnogo igrača koji su nastupali na Svetskom prvenstvu za Srbiju - prisetio se Silva.

Brazilac je kasnije postao poznat po tome što ga je jedan beogradski taksista prevario, naplativši mu višestruko više novca za vožnju. Tu lošu anegdotu ispričao je po povratku u Brazil.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track