CVELE O PIKSIJEVOM ZVEZDAŠTVU: Dragan Stojković da je hteo, dao bi nam u Bariju, dva ili tri gola! Ali, nije!
Foto: Starsport©, Marina Lopičić

istina

CVELE O PIKSIJEVOM ZVEZDAŠTVU: Dragan Stojković da je hteo, dao bi nam u Bariju, dva ili tri gola! Ali, nije!

Fudbal -

Bivši generalni direktor Crvene zvezde Vladimir Cvetković tvrdi da je Dragan Stojković pasivnom igrom u finalu KEŠ 1991. za Olimpik pomogao bivšem klubu da postane prvak Evrope

Vladimir Cvetković, legendarni čelnik Crvene zvezde, tvrdi da je Dragan Stojković Piksi pomogao svom bivšem klubu da postane šampion Evrope!

Vladimir Cvetković
foto: Marina Lopičić

Stojković je tada bio član Olimpika iz Marselja i igrao je produžetke protiv crveno-belih u Bariju, a odbio je da šutira penal u seriji koja je odlučivala novog prvaka.

- Tokom utakmice bilo je sve normalno dok nije ušao Piksi. Može da priča ko šta hoće, ali on nije hteo da igra. Kada je on ušao, naši igrači, mislim da je bio Stošić ili ko već, samo što nisu popadali od straha. Piksi nije hteo da igra, odbio je da šutira penal. Bio je potpuno pasivan na terenu - rekao je Vladimir Cvetković u razgovoru za Maksbetsport i dodao:

- Da je hteo, mislim da bi za vreme njegovog boravka na terenu bilo dva, tri razlike za njih.

Dragan Stojković
foto: Printscreen

Dragan Stojković ušao je u igru u 112. minutu finalne utakmice Kupa šampiona, igrane na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju 29. maja 1991. godine. Zamenio je Erika Di Meka. Godinu dana pre nego što je Crvena zvezda pokorila Evropu, Dragan Stojković Piksi potpisao je za Olimpik iz Marselja, u tada najvećem transferu ovih prostora.

Potvrdu Cvetkovićevih reči dao je i sam Stojković pre nekoliko godina:

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport

- Nisam učestvovao u potpunosti u utakmici, odigrao sam samo 12 minuta u tom drugom produžetku. To finale u Bariju trebalo je da odigram od starta, da budem u timu. Pet, šest dana pre te utakmice igrali smo u Nici prvenstveni meč. Ja sam tu utakmicu odigrao na spektakularan način i morao sam biti u timu. Veče pre utakmice sam bio u timu. Šta se sutradan desilo... Neko je odlučio da ja ne počnem tu utakmicu. Odlučio sam da ne šutiram penal i dobro sam to uradio, da se ne spekuliše previše.

Mnogi zvezdaši spočitavaju Draganu Stojkoviću Piksiju njegovo zvezdaštvo. Neki ga i preko društvenih mreža prozivaju da nije u dovoljnoj meri zvezdaš, kao ostale Zvezdine zvezde. Međutim, posle onoga što je izjavio Vladimir Cvetković niko ne bi trebalo da sumnja u Piksijevu odanost Crvenoj zvezdi. Iako je između Dragana Stojkovića i aktuelnog rukovodstva Crvene zvezde bilo dosta nesuglasica, za dobro celokupnog srpskog fudbala bilo bi najbolje da premoste razlike.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track