NAPREDAK PREDSTAVIO PRVO POJAČANJE U SEZONI: Desno krilo Nemanja Mladenović stigao iz Novog Pazara!
Foto: FK Napredak

Pojačanje

NAPREDAK PREDSTAVIO PRVO POJAČANJE U SEZONI: Desno krilo Nemanja Mladenović stigao iz Novog Pazara!

Fudbal -

Čarapani su predstavili desno krilo Nemanju Mladenovića (29), rodom iz Valjeva, a bivšeg igrača Novog Pazara

Prvo ovosezonsko pojačanje za fudbalski klub Napredak iz Kruševca biće Nemanja Mladenović. Ovaj 29.godišnji fudbaler igra na poziciji desnog krila, a došao je iz Novog Pazara.

Posle potpisivanja ugovora, na konferenciji za novinare, izjavio je da je zadobvoljan dolaskom u klub pod Bagdalom.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam postao deo ovakvog kluba, koji je, primećuje se na svakom koraku, jedna velika porodica. Napredak je u jesenjem delu prvenstva igrao za svaku pohvalu, nadam se da ću svojim iskustvom doprineti još boljim rezultatima, kazao je ovaj iskusni fudbaler, koji ima i internacionalno iskustvo.

Mladenović je istakao da je u Srbiji igrao za Kolubaru, Metalac, Zemun, Bačku Palanku, Spartak, Javor i Rad, a u inostranstvu za norveški Molde i grčki AEL. Bio je član U19 selekcije Srbije, a na jednoj revijalnoj utakmici sa Katarom nastupio je i kao U23 reprezentativac. Kruševljani su zapamtili Mladenovića jesenas na stadionu "Mladost" kada je dobio crveni karton, kao igrač Novog Pazara, ali i po golu koji je dao Napretku na istom terenu, prethodne sezone, kao igrač Rada u pobedi nad Čarapanima.

FK Partizan
foto: FK Napredak

Novi kormilar Napretkovog zahuktalog broda Ivan StefanovićĐ'e8dao je vrlo pozitivnu ocenu o kvalitetima prvog pojačanja.

-Do sada smo uvek imali problema sa Mladenovićem, uvek je bio neugodan protivnik i teško ga je zaustaviti. Ubojit je, podseća na našeg bivšeg igrača Bojana Beljića i siguran sam da će nam mnogo značiti u nastavku prvenstva i to sa iskustvom, ali i kao kvalitetan čovek.

Stefanović je analizirao i svoju prvu radnu sedmicu u klubu u kojem je stasao kao igrač, a zatim i trener:

-Tokom ovih priprema sve ide po planu i kako treba. U Kragujevcu smo videli šta smo trebali da vidimo. Zbog vremenske situacije bili smo prinuđeni da treniramo u balon sali, a do nedelje ćemo imati po dva treninga dnevno. Očekujemo skori dolazak štopera, a želeli bismo špica i bočnog napadača. Sumiramo situaciju u igračkom kadru.

Odskočio je Đeković, vidi se da je dosta napredovao i sazreo kao igrač u Paraćinu. Pavlović je bio korektan. Videlo se da Labanu fale utakmice, da je u krizi. Isto važi za Marinkovića, očigledno je da i Dabiću nedostaju utakmice. Kotlajiću manjka samopouzdanje. Prijatno me je iznenadio Todorović. Milovanović je izašao iz povrede, a odigrao je 90 minuta odlično. Džugurdić je na probi, vidi se da zna fudbal nije sporno, ali je očigledno da dugo nije imao kvalitetan rad. Sa Mitićem ćemo najverovatnije raskinuti ugovor, izjavio je popularni Peklja.

FK Partizan
foto: FK Napredak

Napredak će drugu kontrolnu utakmicu odigrati u četvrtak sa zaječarskim Timokom na Mičetovom stadionu u Kruševcu, a zatim u nedelju (23. januara) putuje na temeljne pripreme u Antaliju (u Turskoj).

Prolećni deo prvenstva u Super ligi Srbije počinje 12. februara kada Napredak gostuje u Novom Sadu protiv Vojvodine sa kojom deli 4. i 5. mesto na tabeli.

Kurir sport / Ž.Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track