OFK GOL OSVETLAO OBRAZ SRBIJE: „Bronza sija kao zlato“!
Foto: OFK Gol

FUDBAL

OFK GOL OSVETLAO OBRAZ SRBIJE: „Bronza sija kao zlato“!

Fudbal -

Sarajevo se pokazalo kao sjajan domaćin turnira za mlade fudbalera iz čitave bivše SFRJ i Austrije.

U osam generacija učestvovalo je preko 300 ekipa iz svih bivših republika, a obraz Srbije osvetlala je ekipa OFK Gola i to dečaka rodjenih 2012. godine.

Oni su konkurenciji 40 ekipa zauzeli 3. mesto, a utisak je da su mogli i koju stepenicu više i tako ponove uspeh iz Rumunije kada su se okitili srebrom

Na otvaranju su u grupi pobedili dve hrvatske ekipe Coerver Utrine sa 2:0, te čuveni Varteks iz Varaždina sa 2-0. Već tada se videlo da će ove dve ekipe daleko dogurati, jer su momci pokazali kvalitet na mnogo višem nivou od devetogodišnjaka. U poslednjem meču u grupi, koji nije imao rezultatski značaj remi sa valjevskim Radničkim.

GOL
foto: OFK Gol

A onda su krenule presudne bitke koje slome i najveće favorite, pa su tako selekcije OFK Gola 2010. i 2011. koje su nadmoćno stigle do prvog mesta u grupi pale u osmini finala. Ruku na srce blizu ispadanja je bila i selekcija 2012. jer je dugo gubila od nikšiće Župe, ali je fenomenalnim golom u završnici Mladenović doneo izjednačenje i penale. Sa bele tačke bili su precizni Bradić, Mladenović i Prentić, a Antić je odbranio penal crnogorskoj ekipi.

Niko tada nije slutio da će OFK Gol u „Murinjovskom“ stilu stići do bronze. U četvrtfinalu protivnik je bila beogradska Zvezdara pojačana sa par igrača Čukaričkog. Ali recept isti.. Meč završen bez golova, trojka OFK Gola precizna, a Antić brani penal najboljeg igrača Zvezdare Njegoša Vukmirovića.

GOL
foto: OFK Gol

I onda finale pre finala. Ponovo meč sa Varteksom. Prštalo je na sve strane, briljirao je golamn hrvatskog tima, i u samoj završnici meča najbolji igrača turnira Mlinarićpobegao je svojim čuvarima i doveo Varteks u vodstvo. Pritisak i napade OFK Gola iskoristio je još jednom za 2-0. To nije pokolebalo OFK Gol koji je u meču za bronzu na dobro poznat način, posle penala pobedio Senjak.

Uspeh je tim veći jer je OFK Gol jedina ekipa koja nije pozajmljivala igrače iz drugih klubova, već je reč o grupi dečaka (Prentić, Antić, Bradić, Mladenović, Milićević, Savić, Ranković, Vuksanović.. ) koji već godinama u nizu postižu sjajne rezultate.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track