PIJANA NOĆ MU JE UNIŠTILA ŽIVOT: Nekada velika zvezda zbog silovanja Albanke osuđen na 9 godina! Ne može da napusti zemlju!
Foto: Profimedia

Pravosnažno osuđen

PIJANA NOĆ MU JE UNIŠTILA ŽIVOT: Nekada velika zvezda zbog silovanja Albanke osuđen na 9 godina! Ne može da napusti zemlju!

Fudbal -

Nekadašnji brazilski fudbaler Robinjo (37) u sredu je pravosnažno osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja.

Italijanski sud potvrdio je ogromnu zatvorsku kaznu za nekadašnju zvezdu zbog silovanja 23-godišnje Albanke koje se desilo u noćnom klubu u Milanu 2013. godine.

Međutim, kako se Robinjo odavno nalazi u rodnom Brazilu, on nije iza rešetaka i još uvek je slobodan čovek.

Italija ipak traži način da Robinja pošalje na robiju. Uputiće zvaničan zahtev brazilskim vlastima da bivši fudbaler kaznu izdržava u Brazilu, jer između dve zemlje nema sporazuma o izručenju.

Robinjo je za sada na sigurnom, ali iz Brazila gotovo da ne sme da mrdne jer bi u većini zemalja sveta bio odmah uhapšen i izručen Italiji.

Italija s više od 100 zemalja sveta ima sporazum o izručenju kriminalaca, pa bi svako putovanje nekadašnjeg fudbalera verovatno odvelo iza rešetaka.

On je zbog toga prinuđen da ostane u Brazilu. Doslovno je zaključan u vlastitoj državi, iako može slobodno da se kreće.

Teško je međutim verovati da će rizikovati s putovanjima bilo gde, posebno zbog činjenice da je sada osuđeni silovatelj.

Robinjo iza sebe ima veliku karijeru. Igrao je za velikane poput Reala i Milana, a u karijeri je još nosio dres Santosa, Guangžua, Mančester sitija, turskih ekipa Sivaspora i Bašakšehira, Atletiko Mineira.

Karijeru je završio 2020. godine kao član Santosa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track