SANJAMO NA REALNOJ OSNOVI! Stanojevićev raport iz Turske: Neki igrači su odbili ponude da bi ovde OSVOJILI TITULU, biće pojačanja!
Foto: Starsport©

crno-beli

SANJAMO NA REALNOJ OSNOVI! Stanojevićev raport iz Turske: Neki igrači su odbili ponude da bi ovde OSVOJILI TITULU, biće pojačanja!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana otputovali su u nedelju na drugi deo priprema u Antaliju.

Iz Turske je o predstojećim izazovima, plej-ofu Lige konferencija, ali i borbi za dva trofeja u Srbiji govorio Aleksandar Stanojević, trener crno-belih.

Partizan će na startu prolećnog dela sezone igrati protiv Sparte iz Praga u nokaut fazi Lige konferencija.

- U Partizanu postoji pritisak uvek. I leti i zimi, na plus šest i na minus šest. Nema razlike, svaka utakmica je "na život", tako funkcionišemo i nemamo dodatni pritisak, radimo još jače, hoćemo da poboljšamo neke stvari, a pritisak je uvek isti - rekao je Stanojević za klupski sajt.

Parni valjak će u Turskoj imati i jake prijateljske utakmice protiv makedonskog Tikveša, Bašahšehira, Dinama Moskve i Dinama Batumina.

- Gledali smo da nam srednje dve utakmice budu najjače, Dinamo Moskva je svakako najjača ekipa. Zadovoljan sam, pokazaće nam utakmice dosta stvari. Igrali smo toliko mečeva u kojima je bio rezultat bitan, sada je naravno važan, ali pokušaćemo da vidimo druge stvari i neke mlade igrače. To je primarni cilj - naveo je Stanojević.

Među igračima koji su otputovali na pripreme nalazi se i određeni broj mladih igrača, a neki su već pokazali da na njih može ozbiljno da se računa.

- Ko god od mladih dođe ovde on je ravnopravan u takmičarskom odabiru, tako da nema razlike da li je mlađi ili stariji. Igrali su protiv Anortozisa i dosta utakmica u prvom delu sezone. Mladog igrača ne stavljam u tim samo zato što je mlad, uradiću ono što je najbolje za tim. Igraće ako zasluže to, imaju isti tretman kao i svako. Nema razlike izmedu mlađih i starijih.

Crno-beli su trenutno prvi na tabeli Super lige, dok u isto vreme čekaju žreb za četvrtfinale Kupa Srbije.

- Mogu da kažem da realno sanjamo o duploj kruni. Ne opterećujemo se stvarno, nama je kraj sezone daleko, ali mogu da kažem da maštamo sa nekim realnim osnovama.

Da li je Partizan aktivan u prelaznom roku?

- Što se tiče odlazaka, prelazni rok je živa stvar, nikome neću davati crveno svetlo da ne može da ide. A od pojačanja prioritet je da dovedemo zadnjeg veznog, imamo tri, četiri igrača u fokusu, ima i istine u informacijama koje su se pojavile u medijima, pregovaramo sa nekim igračima, ali imamo i oformljen tim, pa ne želimo da žurimo. Trenutno je mirno, ostali dolasci su uslovljeni odlascima, nećemo da gomilamo igrače na popunjenim pozicijama, nema potrebe da imamo četiri desna ili leva beka, ili pet napadača - poručio je Aleksandar Stanojević.

Aleksandar Stanojević
foto: FK Partizan/Antonio Ahel

Ipak, i pre odlaska Aleksandra Šćekića, želja je bila dovođenje zadnjeg veznog.

- Prioritet je da dovedemo zadnjeg veznog igrača. Imali smo tri četiri igrača u fokusu, imamo i sada. Imamo oformljen tim, ne želimo da žurimo, sve treba da se poklopi. Nismo u situaciji da nam nešto gori, tako se i ponašamo. Trenutno je mirno, u ovom trenutku su ostali dolasci uslovljeni odlascima, nećemo da gomilamo igrače, zadovoljni smo onim što imamo, nemamo luksuz da dovedemo igrače na pozicije koje su popunjene.

A, kada je reč o Šćekiću i odlasku u Zaglebje...

- Mnogo će nam nedostajati i mnogo nam je donosio. Davao je i neke važne golove u zadnjem periodu. Znači mnogo kao deo naše priče, ali navikavamo se na sve situacije, nemamo nikakav problem. Nadamo se da će tamo da bude srećan.

Aleksandar Stanojević se u Partizan vratio krajem leta 2020. godine, a na početku priprema je dobio pitanje koliko ga je period u Humskoj "očeličio" kao čoveka i trenera.

- Prethodni period me je očeličio kao trenera više nego kao čoveka s obzirom da sam dosta stvari prošao kao čovek u ovom poslu i imao razne situacije i odredeno iskustvo iza sebe. Možemo da kažemo da sam trenerski očeličen.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track