ZVEZDA REMIZIRALA NA STARTU PRIPREMA: Maribor odoleo srpskom šampionu, Ohi debitovao golom! VIDEO
Foto: Starsport

Slovenci testiraju crveno-bele

ZVEZDA REMIZIRALA NA STARTU PRIPREMA: Maribor odoleo srpskom šampionu, Ohi debitovao golom! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde remizorali su sa Mariborom 1:1 u prvoj pripremnoj utakmici na pripremama u Antaliji

Slovenački tim je poveo preko bivšeg igrača crveno-belih Ognjena Mudrinskog u 18. minutu, da bi devet minuta kasnije na svom debiju izjednačio Ohi Omojuanfo.

Zvezda će 28. januara igrati drugi pripremni meč protiv LASK-a iz Linca

1 / 4 Foto: Starsport

KRAJ MEČA

Drugo poluvreme:

90. minut - Utakmica je završena

70. minut - Stanković menja preostalih 7 startera. U igri su Bakajoko, Đurić, Sanogo, Radulović, Stanković, N. Mituljikić i Mustafa. Iz igre su izašli Gajić, Pankov, Eraković, Gobeljić,Krstičić, Ivanić i Katai.

61. minut - Opasan udarac Aleksandra Kataija iz prekida, sa dvadesetak metara udaljenosti, završio je iza gola Maribora.

46. minut - Četiri izmene napravio je Dejan Stanković na poluvremenu meča u Turskoj .U igri su golman Gordić, Srnić, Živković i Pavkov. Izašli su Popović, Stanić, Falko i Ohi.

Zvezda
foto: Starsport

Prvo poluvreme:

Rezultatom 1:1 je i završeno prvo poluvreme.

Imao je Aleksandar Katai dobru situaciju nakon izjednačujućeg pogotka, ali nije najbolje reagove posle dodavanja Filipea Falka, koji je odlično raspoložen na prvoj pripremnoj utakmici crveno-belih u Turskoj.

Možda i očekivano je bio miran početak utakmice. Crveno-beli su tek sporadično napadali, a prvu šansu je imao Milan Pavkov koji je u 6. minutu šutirao glavom pored gola.

Katai je prvo šutirao sa distance, malo pored stative, a u 27. minutu u strelce se upisao novajlija Ohi. Norveški golgeter je iskoristio dodavanje Nenada Krstičića i izjednačio na 1:1.

Odmah je Zvezda krenula po izjednačenje. Iako je u pitanju pripremna utakmica, crveno-belima je važan ishod.

U 19. minutu je Maribor iskoristio svoju prvu priliku. Bivši fudbaler crveno-belih, Ognjen Mudrinski je savladao Popovića za 1:0.

Utakmicu možete pratiti na Kuriru.

CRVENA ZVEZDA: Popović - Gajić, Pankov, Eraković, Gobeljić - Krstičić, Stanić - Katai, Ivanić, Falko - Ohi.

MARIBOR: Jug, Alvir, Antolin, Makoumbou, Milec, Mitrović, Mudrinski, Silkošek, Šturm, Votson, Žugelj.

Fudbaleri Crvene zvezde odigraće prvu pripremnu utakicu u Turskoj.

Rival timu Dejana Stankovića je Maribor. Maribor je prvi u nizu rivala, a slede dueli protiv LASK-a, Šahtjora iz Donjecka i Šahtjora iz Soligorska.

Tim iz Slovenije se trenutno nalazi na prvoj poziciji na tabeli u domaćem šampionatu. Ekipa Radovana Karanovića igra dobar fudbal ove sezone i posle 20 mečeva ima skor od 12 pobeda, tri remija i 5 poraza uz gol razliku 30:21.

Sa druge strane eliminisani su od Hamarbija u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope. Najbolji strelac Maribora jeste bivši centarfor Crvene zvezde Ognjen Mudrinski sa sedam pogodaka, dok titula najboljeg asistenta pripada Gregoru Sikoseku koji ih na svom kontu ima pet. Najnovije pojačanje Maribora jeste Đorđe Ivanović koji je nastupao za Spartak iz Subotice i Partizan, a došao je iz Šahtjora Soligorsk. Popularni “ljubičasti” su odigrali već dve kontrolne utakmice na pripremama protiv Triglava i LASK-a. Protiv Triglava su slavili sa čak 4:0, dok su pobedili LASK sa 2:1 iako su imali igrača manje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track