ERIKSEN SE VRATIO NA TEREN: Želi sa Danskom na Mundijal!
Foto: Profimedia

povratak na teren

ERIKSEN SE VRATIO NA TEREN: Želi sa Danskom na Mundijal!

Fudbal -

Ovaj 29-godišnji fudbaler nije igrao otkako je 12. juna doživeo srčani udar na terenu tokom utakmice protiv Finske na Evropskom prvenstvu

Danski fudbaler Kristijan Eriksen trenira sa Ajaksovim rezervama kako bi povratio kondiciju dok traži novi tim, saopštio je danas njegov bivši klub.

- Veoma sam srećan što sam ovde. Znam ljude, osećam se kao da se vraćam kući jer sam tako dugo bio ovde - rekao je Eriksen u izjavi objavljenoj na klupskom sajtu.

Trener drugog tima Ajaksa Džon Hejtinga je požeo dobrodošlicu Eriksenu u Amsterdam.

- Sjajno je što može da trenira sa nama. Kristijan je fudbaler koji je primer za mnoge naše momke, izvor inspiracije - rekao je Hejtinga.

Ovaj 29-godišnji fudbaler nije igrao otkako je 12. juna doživeo srčani udar na terenu tokom utakmice protiv Finske na Evropskom prvenstvu. On je prošlog meseca sporazumno raskinuo ugovor sa Interom pošto nije mogao da igra u Italiji zbog ugradjenog defibrilatora. Eriksen je svoju seniorsku karijeru počeo u Ajaksu.

Nakon što je osvojio tri titule prvaka Holandije, potpisao je za Totenhem 2013. godine pre nego što se pridružio Interu 2020. godine. Eriksen je za danske medije ranije ovog meseca rekao da namerava da igra za Dansku na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track