POGREŠNA PROCENA PARTIZANA: Koliko su crno-beli mogli da ZARADE na Vlahoviću? U Firenci TRLJAJU RUKE!
Foto: Starsport©

transfer decenije

POGREŠNA PROCENA PARTIZANA: Koliko su crno-beli mogli da ZARADE na Vlahoviću? U Firenci TRLJAJU RUKE!

Fudbal -

Crno-belima bi sada trebalo da pripadne više od dva miliona, a golgetera su prodali pre pet godina za svega 1,9 miliona evra! Najviše će profitirati klub iz Firence.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura jednom prilikom je otkrio da će Vlahovićev transfer iz Fjorentine doneti Parnom valjku tri odsto od te prodaje.

Miloš Vazura
foto: Starsport©

- Partizan će dobiti tri procenta od transfera svakog fudbalera. Ako pričamo o Vlahoviću, bude li posao vredan 60 miliona evra to bi značilo da nama sleduje 1.800.000 - pričao je letos Vazura novinarima na tzv. otvorenom medijskom danu u SC Partizan-Teleoptik u Zemunu.

Srpski reprezentativac je premašio tu projektovanu sumu. Juventus će za njega platiti obeštećenje Fjorentini od čak 75 miliona evra, pišu italijanski mediji.

Dakle, Partizanu bi sada trebalo da pripadne sigurno više od dva miliona evra od Vlahovićevog prelaska u Juventus. Svaki dinar dobro dođe jesenjem prvaku Srbije koji nije baš u dobroj finansijskoj situaciji, a dva i kusur miliona evra su svakako ozbiljan novac za klub iz Humske ulice.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia, Shutterstock

Međutim, ne može da se previdi i činjenica da je Partizan pre pet godina, u zimu 2017, prodao jednog od trenutno najtraženijih mladih napadača na svetu za svega 1,9 miliona evra!

Roko Komiso, Fiorentina, Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Tako ispada da će crno-beli dobiti veći novac na osnovu tri odsto procenta koji im sleduju od Dušanovog prelaska iz Fjorentine u Juventus nego kada je iz Humske 1 otišao u italijansku Seriju A. Naravno, najviše će profitirati klub iz Firence i njegov predsednik, harizmatični američki biznismen italijanskog porekla Roko Komiso!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track