VLAHOVIĆ JE ŠESTI SRBIN U JUVENTUSU: Krenuće stopama JUGE, DARKA, BATE, KRASE i ERGIĆA!
Foto: Profimedia, Shutterstock, AP/Massimo Paolone.jpg, Nemanja Nikolić, Beta/Branislav Božić

ozbiljna ekipica

VLAHOVIĆ JE ŠESTI SRBIN U JUVENTUSU: Krenuće stopama JUGE, DARKA, BATE, KRASE i ERGIĆA!

Fudbal -

Napadač srpske reprezentacije ima utaban put u redovima italijanskog velikana

Dušan Vlahović biće šesti Srbin u Juventusu! Italijanski velikan imao je odlična iskustva sa srpskim fudbalerima.

Dušan Vlahović
foto: EPA

Stoga i ne čudi što je dovođenje Vlahovića iz Fjorentine bio prioritet za Andreu Anjelija, prvog čoveka "Stare dame" iz Torina.

Vladimir Jugović
foto: Starsport©

Ozbiljna imena srpskog fudbala nosila su dres Juventusa. Vladimir Jugović je legenda kluba, čovek koji je zaslužan za osvajanje Lige šampiona u penal seriji 1996. godine protiv Ajaksa. Tada je čuveni Juga uzeo loptu, samo pogledao trenera Marčela Lipija i hladnokrvno pogodio mrežu Edvina Van der Sara. U dresu Juventusa odigrao je 77 mečeva, postigao deset golova i podelio 11 asistencija.

Darko Kovačević
foto: Starsport©

Darko Kovačević odigrao je 71 meč za Juventus, ali je dao 26 golova, što je brojka koja će biti veliki izazov za Dušana Vlahovića. Transfer Darka Kovačevića iz Sosijedada u Juventus 1999. bio je jedan od najvećih u istoriji srpskog fudbala, pošto je bio vredan 12.000.000 funti. Retko je dobijao šansu u Juventusu od prvog minuta, pošto su prednost imali reprezentativni tandem Italije: Pipo Inzagi - Alesandro Del Pjero i Francuz David Trezege.

Zoran Mirković
foto: Starsport©

Zoran Mirković je još jedan srpski fudbaler koji je ostavio dubok trag u Juventusu. Odigrao je 51 utakmicu za crno-bele iz Torina, ali se nije upisivao u strelce, što je i razumljivo, jer je bio odbrambeni igrač. U Juventus ga je 1998. godine doveo trener Marčelo Lipi, jer je zapazio njegove odlične igre u Atalanti.

Fudbal, Juventus, Miloš Krasić
foto: Profimedia

Miloš Krasić je kao veliko pojačanje došao u Juventus iz moskovskog CSKA u leto 2010. u transferu vrednom 15.000.000 evra. Odigrao je 50 utakmica za crno-bele iz Torina i dao 10 golova. Bez obzira što je za kratko vreme postao miljenik navijača, činjenica da nije naučio italijanski jezik naterala ga je da posle dve godine napusti stadion "Dele Alpi".

Ivan Ergić
foto: Starsport©

Ivan Ergić peti je srpski fudbaler koji je bio registrovan kao fudbaler Juventusa, u koji je stigao kao veliki talenat iz australijskog kluba Pert Glori. Međutim, ovaj Dalmatinac nije odigrao nijednu zvaničnu utakmicu za Juve, pa je kao mlad fudbaler otišao na pozajmicu u Bazel, gde je kasnije ostao ukupno osam godina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track