LAZETIĆU 500.000 EVRA OD MILANA: Imaće OSAM PUTA veću platu nego u ZVEZDI, gigant sa San Sira odbio ponudu SAMPDORIJE
Foto: www.crvenazvezdafk.com

ozbiljan projekat

LAZETIĆU 500.000 EVRA OD MILANA: Imaće OSAM PUTA veću platu nego u ZVEZDI, gigant sa San Sira odbio ponudu SAMPDORIJE

Fudbal -

Čelnici roso-nera smatraju da je za talentovanog napadača najbolje da uči i trenira sa Zlatanom Ibrahimovićem i Olivijeom Žiruom

Marko Lazetić imaće fantastičnu platu u Milanu. Kako Kurir saznaje, mladi napadač će prve sezone imati zagarantovanih 500.000 evra, a onda će mu do juna 2026. godine koliko traje ugovor, progresivno rasti primanja. Plus, imaće premije i bonuse.

Marko Lazetić
foto: www.crvenazvezdafk.com

U Crvenoj zvezdi je pravilo da prvi profesionalni ugovori za mlade fudbalere donose platu od 1.000 do 5.000 evra mesečno, što znači da je Marko Lazetić u najboljem slučaju godišnje zarađivao 60.000 evra. Sada ga u Italiji čeka osam puta veća plata! Marko Lazetić (18) u Milanu je obavio obavezne lekarske preglede, ljudi iz kluba sproveli su ga kroz trofejni muzej na stadionu San Siro, a upoznao je i direktora Paola Maldinija. Uskoro bi trebalo da se stavi na raspolaganje treneru Stefanu Pioliju, koji je u Italiji poznat kao stručnjak koji voli da radi sa mladim fudbalerima. Mladi Srbin zadužio je dres sa brojem 22, koji je u istoriji Milana nosio čuveni Brazilac Kaka, ali i španski Srbin Bojan Krkić.

Italijanski mediji, pre svih "Tutomerkato" otkrivaju da je Milan po potpisivanju ugovora sa Markom Lazetićem, odmah dobio i prvu ponudu za njega. Sampdorija se javila sedmostrukom šampionu Evrope sa molbom da dobiju mladog napadača na pozajmicu do kraja sezone, garantujući sigurne minute u Seriji A. U Milanu su za sada odbili takvu mogućnost, a trener Stefano Pioli smatra da je za Srbina bolje da radi i trenira sa Zlatanom Ibrahimovićem i Olivijeom Žiruom, te da uči od njih.

Marko Lazetić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Visoka primanja i ovakav stav Milana jasno ukazuju da roso-neri imaju ozbiljne planove sa Markom Lazetićem, te da se u njega veruje kao u ozbiljan projekat za blisku budućnost. Da podsetimo, Milan je Marka Lazetića Crvenoj zvezdi platio 5.000.000 evra. Fiksno obeštećenje iznosi 4.000.000 evra, 500.000 evra crveno-beli dobiće ako se Milan plasira u Ligu šampiona. Plus 250.000 evra ako Lazetić odigra deset utakmica i isto toliko, ako upiše 20 mečeva. Na kraju postoji klauzula koja Zvezdi garantuje 10 odsto od naredne prodaje, ali i mogućnost otkupa tih procenata od strane Milana, za 500.000 evra.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track