NEREŠENO SA DINAMOM IZ TBILISIJA: Napredak odigrao treću utakmicu na pripremama u Antaliji
Foto: FK. Napredak

PRIPREME

NEREŠENO SA DINAMOM IZ TBILISIJA: Napredak odigrao treću utakmicu na pripremama u Antaliji

Fudbal -

Napredak je danas odigrao treću kontrolnu utakmicu na pripremama u Antaliji, u Turskoj. Protiv Dinama iz Tbilisija, najtrofejnijeg kluba Gruzije, Čarapani su odigrali nerešeno – 1:1.

Prvi je Dinamo zapretio, još u šestom minutu, borbeni Karabadze, bio je prava napast po Napretkovu odbranu, oštro je šutirao sa desetak metara, a golman Vasiljević, uz pomoć stative, uspeo je da zaštiti mrežu i skrene loptu u korner.

Kruševljani su poveli već u osmom minutu, preko Kočića, koji je iskoristio nesporazum golmana Prieta, sa svojim štoperom, „ukrao“ loptu i ušetao u gol!

napredak je zapretio u 13. minutu, Rašković je šutirao, ali je izblokiran. U dva navrata, u 18. i u 28. minutu Vasiljević je odbrani udarce Gabadava i Antilevskog.

Kočić je danas bio vrlo raspoložen, u 37. minutu je vešto izbacio iz igre dvojicu čuvara, ušao sa desnog boka u kazneni prostor i šutirao pred gol, a u poslednjem trenutku jedan od defanzivaca Dinama uspeo da loptu izbaci u korner. Izjednačenje je usledilo pri kraju prvog poluvremena, u 43. minutu. Dobro se snašao Gabadeva i iskosa, sa petnaestak metara savladao Vasiljevića, za, konačnih 1:1.

U drugom poluvremenu izvršeno je više izmena u oba tima i bilo manje zanimljivo. Gruzijci su nasrtali, dva puta je opasno zapretio Kamara, ali Napretkovi golmani su sačuvali svoju mrežu, prvo Vasiljević, a zatim i Savić, koji je sredinom druge dela utakmice počeo da brani.

Napredak: Vasiljević, S. Jovanović, Mršić, Kerkez, Spremo, Rašković, Tomić, Kočić, Marjanović, Stevanović, Bačanin. Igrali su još: Savić, Krstić, Mladenović, Pavlović, Đ. Jovanović, Džugurdić, Milovanović, Ivanić, Đuričković, Projić, Todorović, Đeković, Kojčić.

Dinamo: Prieto, Gbegnon, Jangidze, Karahbadze, Papava, Gvišiani, Lominadze, Moistrapšvili, Antilevski, Gabadava, Jabašvili. Igrali su još: Kereselidze, Kutaladze, Kalanadze, Maisuradze, Bitok, Pačulia, Kamara, Osei, Čikirtladze, Bilenki.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track