CRVENA ZVEZDA O DOLASKU NEMANJE MOTIKE IZ BAJERNA: Doveden je da igra ODMAH, doneće potrebnu SVEŽU KRV I ENERGIJU!
Foto: Starsport©, FK Crvena zvezda

srbin iz nemačke

CRVENA ZVEZDA O DOLASKU NEMANJE MOTIKE IZ BAJERNA: Doveden je da igra ODMAH, doneće potrebnu SVEŽU KRV I ENERGIJU!

Fudbal -

Mladi fudbaler Bajerna staviće se na raspolaganje treneru Dejanu Stankoviću

Crvena zvezda očekuje mnogo od Nemanje Motike, rečeno je Kuriru iz kluba. Mladi fudbaler koji 20. marta puni 19 godina trebalo bi da se stavi na raspolaganje treneru Dejanu Stankoviću.

Nemanja Motika
foto: Starsport

Crvena zvezda će za 19-godišnjeg Srbina rođenog u Berlinu platiti Bajernu 1.500.000 evra, u tri rate od po 500.000 evra. Plus, Bavarci su izdejstvovali i 15 odsto od naredne prodaje. Na Marakani veruju da će mladi fudbaler dati novu energiju timu, te da će u skorije vreme doneti veliku zaradu klubu. Uklapa se u pravilo "bonus igrača" tako da će sigurno imati prostora za dokazivanje.

- Nemanja Motika dolazi u Crvenu zvezdu da igra odmah! Da donese novu energiju i preko potrebnu svežu krv - rečeno je Kuriru iz Crvene zvezde.

Pored Nemanje, u Ljutice Bogdana stigao je i njegov dve godine mlađi brat Nikola Motika koji će igrati za omladinski tim.

Nikola Motika
foto: www.crvenazvezdafk.com

Patriotsko vaspitanje od strane roditelja i jasno izražena ljubav prema Crvenoj zvezdi usađena od malih nogu, bile su od presudnog značaja da braća Nemanja i Nikola Motika izaberu Marakanu kao svoju buduću kuću. Otac Boriša rođen u Nišićima pored Sarajeva, mesta odakle su se svi Srbi iselili posle Dejtonskog sporazuma 1996, majka iz okoline Vranja usadili su svojoj deci osećaj privrženosti poreklu, bez obzira što su obojica svet ugledali u Nemačkoj. Plus oboje roditelja su u mladosti bili sportisti, otac je igrao fudbal, majka rukomet i odbojku.

Nemanja Motika
foto: Starsport

A, nije da nisu imali drugih, prilično unosnijih i boljih ponuda. Nemanju su želeli Monhengladbah i Hamburger koji ima nameru da se vrati u Bundesligu, zatim italijanski Lacio i Fjorentina.

Nemanja Motika igra na poziciji levog krila, ali mu ni mesto iza dvojice špiceva nije strano. Činjenica da je nedavno, tačnije 7. januara bio u protokolu trenera Bajerna Julijana Naglesmana u meču Bundeslige protiv Menhengladbaha (1:2) sve govori.

Nemanja Motika
foto: Starsport

Crvena zvezda je pre nedelju dana prodala fudbalera Marka Lazetića Milanu, a sada je kupila veliku nadu Bajerna Nemanju Motiku. Do pre nekoliko godina ovakve stvari na Marakani su bile u domenu naučne fantastike, a danas su realnost.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track