NEŠTO NOVO I DO SADA NEVIĐENO U SRPSKOM FUDBALU: FK Novi Pazar dobio 200.000 E od sponzora, firme koja se bavi KRIPTOVALUTAMA
Foto: Starsport

stigle pare

NEŠTO NOVO I DO SADA NEVIĐENO U SRPSKOM FUDBALU: FK Novi Pazar dobio 200.000 E od sponzora, firme koja se bavi KRIPTOVALUTAMA

Fudbal -

Švajcarska firma koja zasniva biznis na principima islamskog bankarstva do kraja sezone finansiraće superligaša

Fudbalski klub Novi Pazar s ponosom je objavio da ima novog sponzora, jednu moćnu kompaniju iz Švajcarske. Ni manje, ni više nego firmu koja se bavi trgovinom kriptovalutama. Prema saznanjima Kurira, oko 200.000 evra do kraja sezone biće uplaćeno na račun Pazaraca od strane sponzora.

U Novom Pazaru veruju, da bi uskoro mogli da se uz pomoć novog sponzora uključe u borbu za vrh tabele Superlige. Stadion FK Novi Pazar će nositi ime "CaizCoin Arena", po imenu kompanije iz Švajcarske.

Posle ovog, kako u Novom Pazaru kažu, istorijskog dogovora, klub je izdao saopštenje, koje prenosimo u celosti:

"S ponosom predstavljamo najveći sponzorski ugovor u istoriji našeg kluba koji je plod rada ljudi iz uprave kluba FK Novi Pazar.

FK Novi Pazar
foto: Zvanična stranica FK Novi Pazar

FK Novi Pazar i kompanija "CaizCoin" iz Švajcarske koja se bavi trgovinom istoimene kripto valute zasnovane na principima islamskog bankarstva, a koja je već sponzor najvećih evropskih klubova iz španske La Lige, nemačke Bundeslige i turske Super Lig, potpisali su sponzorski ugovor kojim su postali najveći pojedinačni sponzori kluba. Prvi put u svetu jedan fudbalski stadion će poneti ime neke kripto valute. Ugovor će automatski biti produžen i znatno uvećan za narednu sezonu 2022/2023 uz jedini uslov da FK Novi Pazar ostane član Superlige.

Sa ovim ugovorom klub je postigao značajnu finansijsku stabilnost i mogućnost da se ravnopravno takmiči sa klubovima iz gornjeg dela tabele, a kompanija "Caiz Coin" dobila pouzdanog partnera za razvoj svojih projekata.

Očekuje se i zvanična promocija ugovora tokom februara, na stadionu FK Novi Pazar uz dolazak delegacije kompanije "CaizCoin". "

FK Novi Pazar
foto: Starsport©

Fudbaleri Novog Pazara trenutno se nalaze na pripremama u Turskoj i vredno treniraju pod komandom trenera Dragana Radojičića. Švajcarska kompanija "Caiz Coin" je sponzor berlinske Herte, člana Bundeslige i kluba Turkguču iz Minhena, člana treće nemačke lige.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track