MANE OD TRAGIČARA DO HEROJA: Senegal je ŠAMPION Afrike, Salah i Egipat pali na penale!
Foto: Profimedia

AFRIČKI KUP NACIJA

MANE OD TRAGIČARA DO HEROJA: Senegal je ŠAMPION Afrike, Salah i Egipat pali na penale!

Fudbal -

Fudbaleri Senegala osvojili su večeras Afrički kup nacija, nakon što su posle penala pobedili Egipat ukupnim rezultatom 4:2.

Nakon regularnog dela meča i produžetaka rezultat je bio 0:0.

Najbolju priliku na meču propustio je Sadio Mane, kome je u sedmom minutu golman Egipta Abu Gabal uspeo da odbrani penal.

U prvom poluvremenu videli smo i udarac Salaha u 43. minutu koji je išao pod prečku, ali je to odlično odbranio golman Čelsija Eduard Mendi.

Ulogu tragičara Mane je uspeo da izbegne u penal seriji. U odlučujućoj petoj seriji bio je siguran i doneo Senegalu titulu šampiona Afrike.

Sadio Mane
foto: Profimedia

Za igrača meča izabran je golman Egipta Abu Gabal koji je u nekoliko navrata spasio Egipat poraza u regularnom delu meča.

Gabaski je dominirao u regularnom delu i produžetku, sve je branio, nije uspeo Senegal da probije povučene Egipćane i nije bilo golova posle 120 minuta fudbala.

Sadio Mane
foto: Profimedia

Penali su odlučili.

Abdelmonem, koji je napravio penal u petom minutu, promašio je penal u trećoj seriji pošto je pogodio stativu, ali se opet istakao golman Egipta, koji je odbranio penal Saru.

U četvrtoj penal seriji Lašin je promašio, tačnije odbranio mu je Mendi i Sadio Mane je postigao penal koji je doneo prvi istorijski trofej Senegalu.

Najbolji igrač Egipta Mohamed Salah nije ni stigao da šutira penal jer je bio planiran da izvede peti penal za svoju selekciju.

Zanimljivo je da je Egipat treći put izvodio penale na prvenstvu, prethodno su bili uspešniji od Obale Slonovače i Kameruna.

Senegal je večeras stigao do prve titule najboljeg na afričkom kontinentu u svojoj istoriji.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track