GORI DALMACIJA! Proslavljeni hrvatski as ponovo u dresu Hajduka: Video gol Vlahovića, pa se vratio u Split!
Foto: Profimedia

ponoćna bomba

GORI DALMACIJA! Proslavljeni hrvatski as ponovo u dresu Hajduka: Video gol Vlahovića, pa se vratio u Split!

Fudbal -

Iskusni hravatski fudbaler Nikola Kalinić odlučio je da se posle 13 godina vrati na Poljud.

U kasnim satima u komšiluku je odjeknula vest da je Nikola Kalinić novi fudbaler Hajduka iz Splita.

"Hajduk sa velikim zadovoljstvom može da potvrdi da će naš prvi tim u nastavku sezone biti jači za Nikolu Kalinića koji se nakon više od 13 godina vraća na Poljud i preuzima svoj broj 9!", objavio je klub iz Splita.

Kalinić u Hajduk stiže kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor sa Veronom, za koju je odigrao 15 utakmica i postigao četiri gola. Zanimljivo, samo dva sata pre objave Hajduka Kalinić je odigrao poslednji meč u Seriji A protiv Juventusa, a Dušan Vlahović mu je svojom majstorijom zagorčao oproštaj od italijanskog fudbala. Hrvat je na terenu proveo 18 minuta i nakon utakmice usledio je raskid saradnje.

"Povratak u Hajduk je poseban trenutak u mom životu. Potpisivao sam ugovore sa brojnim klubovima, velikim klubovima, igra za njih, ali Hajduk je za sve nas koji smo odrasli ovde najveći i samo za njega smo emotivno vezani. Ovo je mesto gde sam odrastao, mesto gde sam stekao afirmaciju, tu sam se rodio, tu su moji ljudi. Daću sve od sebe da zadržimo ovaj trenutak, da zajedno razveselimo sve koji dišu za Hajduk i što duže zadržimo trenutnu emociju koja vlada oko kluba", izjavio je Kalinić.

Hrvatski as je imao sjajnu karijeru. Igrao je za Milan, Fiorentinu, Dnjipro, Atletiko Madrid, Romu... Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 42 utakmice i postigao 15 golova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track