MUNDIJAL U KATARU POMERA POČETAK SUPERLIGE: Prvenstvo kreće 8. jula, zimska pauza će trajati ČAK TRI MESECA!
Foto: Marko Metlaš FSS

nikad ovako

MUNDIJAL U KATARU POMERA POČETAK SUPERLIGE: Prvenstvo kreće 8. jula, zimska pauza će trajati ČAK TRI MESECA!

Fudbal -

Srpska reprezentacija imaće samo sedam dana da se spremi za odlazak na Svetsko prvenstvo

Svetsko prvenstvo u fudbalu biće igrano ove godine u Kataru od 21. novembra do 18. decembra. Upravo taj neuobičajen termin odigravanje Mundijala usloviće promene u Superligi Srbije u sezoni 2022/2023.

Aleksandar Mitrović
foto: Fss.rs

To znači da će fudbalski šampionat Srbije početi znatno ranije od uobičajenog, ali i da će zimska pauza trajati čak tri meseca, piše Sportski žurnal. Prema statutu FIFA zabranjeno je održavanje ligaških takmičenja tokom trajanja Mundijala, što će poremetiti sve zemlje, posebno najjače lige u Evropi.

Dušan Tadić
foto: Starsport

Superliga Srbije u sezoni 2022/2023 počeće 8. jula, a poslednje kolo, 20. po redu, biće odigrano 13. novembra. Pauza će zbog SP trajati sve do 11. februara 2023. godine. Šampionat bi trebalo da bude završen 21. maja, a posle toga slede mečevi baraža za opstanak 27. i 31. maja, dok je finale Kupa Srbije zakazano za 28. maj.

Dušan Vlahović, Sergej Milinković-Savić
foto: AP/Armando Franca, Profimedia

Važno je istaći da će pripreme reprezentacije za Mundijal biti nikada kraće, pošto je FIFA za taj termin odredila 14. novembar, praktično sedam dana pre početka Svetskog kupa.

Ranije će početi i kvalifikacije za evropska takmičenja u sezoni 2022/2023. Borbe za Ligu šampiona počeće 5. jula, a za Ligu Evrope i Ligu konferencije dva dana kasnije. Utakmice će biti igrane na svakih sedam dana do 19. septembra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track