TOMAS MILER OPTUŽEN DA ZLOSTAVLJA ŽIVOTINJE: Razvio milionski biznis sa konjima, a sada se suočava sa OZBILJNIM OSUDAMA (FOTO)
Foto: Instagram

NEVEROVATNO

TOMAS MILER OPTUŽEN DA ZLOSTAVLJA ŽIVOTINJE: Razvio milionski biznis sa konjima, a sada se suočava sa OZBILJNIM OSUDAMA (FOTO)

Fudbal -

Fudbaler Bajerna suočava se sa ozbiljnim optužbama.

Organizacija za prava životinja osudila je nemačkog fudbalera Tomasa Milera zbog "veštačke oplodnje radi pribavljanja profita", piše "The Sun".

Fudbaler Bajern Minhena Tomas Miler i njegova supruga Lisa već nekoliko godina poseduju ergelu i bave se uzgojem i prodajom konja, a osim što imaju trofejna grla, Miler ima pokrenut biznis vezan za prodaju semene tečnosti.

Doza zamrznutog semena koja garantuju oplodnju kobile košta 200 evra.

Tomas Miler
foto: Instagram

Nemački mediji spekulišu da Miler od ovog biznisa pored fudbala zarađuje nekoliko miliona eva godišnje, pa ga zbog toga organizacije za zaštitu životinja optužuju da mu je novac bitniji od zdravlja životinja.

Najveća takva organizacija na svetu, PETA, digla je glas pošto smatra da nemački fudbaler zlostavlja životinje.

- Užasno je da samoprozvani ljubitelji konja teraju životinje o kojima se brinu na neprirodne seksualne činove kako bi ostvarili maksimalnu zaradu od njih. Povrede koje je 'D'Avie' zadobio pod nadzorom Lise i Tomasa Milera su se mogle izbeći, navela je portparolka PETA.

Ova izjava je reakcija na Milerovo saopštenje da njegovo omiljeno rasno grlo neće biti dostupno nekoliko meseci.

- Nažalost, imamo loše vesti. Naš omiljeni konj 'D'Avie' neće biti dostupan nekoliko meseci. Okliznuo se tokom testiranja uoči sezone parenja i pao je, poručio je Miler, koji je otkrio da je konj doživeo povredu kopita.

Tomas Miler
foto: Instagram

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track