PARTIZANOV RIVAL U EVROPI SPARTA JEDVA IŠUPALA BOD PROTIV PLZENJA: Imaju slabosti , PARTIZAN to mora da iskoristi! VIDEO
Foto: Profimedia

derbi u pragu

PARTIZANOV RIVAL U EVROPI SPARTA JEDVA IŠUPALA BOD PROTIV PLZENJA: Imaju slabosti , PARTIZAN to mora da iskoristi! VIDEO

Fudbal -

Partizanov rival u šesnaestini finala Lige konferencija Sparta iz Praga remizirala je u češkoj prestonici protiv Viktorije iz Plzenja (2:2), u derbi meču 22. kola u prvenstvu Češke.

Plzenj je poveo u 20. minutu golom Tomasa Čorija nakon greške i lošeg istrčavanja golmana domaćih Dominika Holeca. U 57. minutu prednost gostiju je duplirao Lukas Hejda i to ponovo nakon kornera.

Delovalo je da će Sparta izaći poražena iz ovog meča, ali je iskusni David Pavelka smanjio zaostatak svoje ekipe u 71. minutu i tako održao svoj tim u igri za bodove.

Veliku priliku da reše meč imali su fudbaleri Plzenja u 88. minutu, ali su iz čak tri pokušaja trojica različitih fudbalera bili neprecizni sa male udaljenosti.

Za te promašaje stigla je kazna, i to vrlo brzo. Dobila je Sparta korner u nadoknadi vremena, čak je i golman otišao u kazneni prostor Viktorije, a onda je Adam Hložek, najtalentovaniji fudbaler Sparte za kog se interesuju najveći nemački klubovi, postigao gol glavom za konačnih 2:2.

Partizan i Sparta svoj prvi meč u Ligi konferencija odigraće u četvrtak, 17. februara pred 1.000 navijača u Pragu. Meč počinje u 21 čas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track