KAKO JE SRBIJA IZGUBILA BRAZILCA LIJANKA: Hteli smo ga, on je hteo nas, ali jedan PROPIS nam nije išao na ruku, otkriva STOJANOVIĆ
Foto: Profimedia

šteta

KAKO JE SRBIJA IZGUBILA BRAZILCA LIJANKA: Hteli smo ga, on je hteo nas, ali jedan PROPIS nam nije išao na ruku, otkriva STOJANOVIĆ

Fudbal -

Sportski direktor reprezentacije otkrio kako je defanzivac Sautemptona zbog FIFA ostao bez crvenog dresa

Dragan Stojković i Stevan Stojanović pokušali su da odbranu Srbije osveže sa razilcem srpskih korena Lijankom Vojnovićem, štoperom Sautemptona. Međutim, isprečili su se propisi FIFA.

Stevan Stojanović, Dika Stojanović
foto: FSS

- Hteli smo ga! Baš smo ga hteli! I on je hteo, imao je želju da igra za Srbiju. Ostvarili smo kontakt, pričali sa njim. Mislim da bi bio ogromno pojačanje za našu reprezentaciju. Međutim, pravila FIFA nisu nam išla na ruku. Zaključan je, može da igra samo za Brazil. Nemanja Filipović je detaljno na tome radio, pokušali smo stvarno sve, ali ljudi iz FIFA su bili neumoljivi. Njihov odgovor je bio da ne Lijanko ne može da igra za Srbiju! Šteta. I za momka, a i za nas .- otkrio je Stevan Stojanović.

Lijanko Vojnović
foto: Profimedia

Stevan Stojanović otkriva da pomno sa grupom saradnika i selektorom prati srpske fudbalere rođene u inostranstvu:

- Za ovih godinu dana uradili smo dobar posao, što se tiče igrača srpskih korena rođenih van granica naše zemlje. Doveli smo Savu Aranđela Čestića, Mileta Svilara... Neke klince. Biće tu još igrača - zaintrigirao je javnost Stojanović.

Lijanko Vojnović igrao je mlađe selekcije Srbije, ali je posle promenio nacionalni tim i igrao za Brazil u reprezentaciji dp 23 godine, pa je ostao bez mogućnosti da se vrati Orlovima u zagrljaj.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track