Džajić ne želi pomilovanje
Foto: KURIR

Džajić ne želi pomilovanje

Fudbal -
Džajić od trenutka kada je pokrenut krivični postupak pre četiri i po godine, tvrdi da nije kriv i uveren je da će sud doneti odluku u njegovu korist

Bivši predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić ne želi pomilovanje od strane predsednika Srbije Tomislava Nikolića, već želi na sudu da dokaže svoju nevinost.

"Već duže vremena govorim da je moj primarni cilj da se, najzad, reši moje sudsko pitanje, a tek potom mogu da pričam o drugim temama. I kada je Zvezda u pitanju, ništa se nije promenilo. To je moj klub za sva vremena, a da li ću se vratiti na "Marakanu" i u kojoj ulozi, o tome možemo da govorimo tek po okončanju sudskog postupka. A siguran sam da će pravda pobediti i da ću uskoro biti oslobođen svih optužbi" - odgovorio je Džajić za Novosti na pitanje o preplitanju priča o povratku u Crvenu zvezdu i aboliciji.

Advokat Tihomir Konsantinović objašnjava za list da, iako to nije uobičajena praksa, predsednik može da da pomilovanje i dok je krivični postupak u toku.

"Predsednik države može da pomiluje bilo kog pojedinca i da ga, ukoliko je osuđen, oslobodi izdržavanja kazne ili, kao u Džajićevom slučaju, da ga oslobodi krivičnog gonjenja. Kad bi se to dogodilo, Džajić bi se jednostavno smatrao neosuđivanim. Potrebno je i da Komisija za pomilovanja da svoje mišljenje, ali predsednik donosi konačnu odluku i ne mora da se drži mišljenja komisije."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track